Brzom reakcijom je spasio navijaču život, a mogao je dobiti žuti karton
FOTO - EPA

Sudija mislio da protestuje

Brzom reakcijom je spasio navijaču život, a mogao je dobiti žuti karton

A. Beganović

U duelu Nevcastlea i Tottenhama postignuto je pet pogodaka. Gosti iz Londona su slavili rezultatom 3:2, a dva dana nakon meča u inostranim medijima se priča o dešavanjima na jednoj od tribina stadiona krajem prvog poluvremena.

Naime, u finišu prvog poluvremena sudija je prekinuo meč i poslao je igrače u svlačionicu nakon što je jednom navijaču pozlilo na tribinama.

Fudbaler Tottenhama, Sergio Reguilon je promjetio da se nešto čudno dešava na tribinama. Obavijestio je sudiju o tome, a potom su članovi medicinskog tima utrčali na teren i krenuli ka tribini gdje su uspjeli reanimirati nesretnog navijača koji se još uvijek nalazi u bolnici, ali u stabilnom je stanju.

A, šta se zapravo dešavalo i kako je mogao dobiti žuti karton kada je prišao sudiji, ispričao je Reguilon za španske medije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Shvatio sam prilično brzo šta se dešava. Vidio sam čovjeka kako leži na sjedalici tribine, a drugi ga pokušava oživjeti. Osoba nije reagovala ... Rekao sam sudiji da jedna osoba umire, ali mislilo je da se bunim zbog nekih njegovih odluka i skoro sam požutio. Razgovarao sam sa sudijom na engleskom i španskom. Rekao sam: 'Nabavite brzi defibrilator, molim vas'", istakao je Reguilon i dodao:

"Postajao sam jako nervozan, glava mi je nakon nastavka meča bila na drugom mjestu. Srećom, to što se dogodilo navijaču na stadionu dobro je završilo i uspjeli smo brzo reagovati da mu pomognemo. To se događa u životu", dodao je španski fudbaler Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi