Reina komičnim autogolom koštao Napoli pobjede
Foto: EPA

Napoli remizirao

Reina komičnim autogolom koštao Napoli pobjede

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Napolija remizirali su (1:1) na gostovanju kod Livorna u 26. kolu italijanske Serie A.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je bolju igru gostiju iz Napulja. Stvorili su nekoliko jako dobrih prilika, a u 32. minuti susreta se mreža Livorna i zatresla.

Federico Ceccherini je skrivio penal, loptu je uzeo Dries Mertens, te je sigurno pogodio za prednost Napolija od 1:0.

Ipak, Livorno je uspio da nakon nekoliko pokušaja dođe do izjednačujućeg gola. Igrala se 39. minuta utakmice, kada udarac Ibrahima Mbayea u vlastitu mrežu ubacuje golman gostiju Pepe Reina za izjednačenje na 1:1.

Nastavak utakmice nije donio golove, ali je prilika bilo. Napoli je imao više loptu u posjedu, pokušavao je stići do pogotka, ali se Livorno odlično branio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju susreta bodovi su podijeljeni, te je greška Reine koštala Napoli bitnih bodova u borbi za direktan plasman u Ligu prvaka.


Goal Mertens - Livorno 0-1 Napoli - 02-03-2014 by Matuidi3
Goal Ibrahima - Livorno 1-1 Napoli - 02-03-2014 by Matuidi3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.