Rekacija na odluku Serije A o rezanju plata: Sramotno i nedopustivo

Oglasio se potpredsjednik Udruženja igrača

Rekacija na odluku Serije A o rezanju plata: Sramotno i nedopustivo

Italijanska udruga fudbalera (AIC) je žestoko kritikovala Seriju A zbog "sramotne i nedopustive" odluke da sreže plate igrača za 30%.

AIC jučer nije uspio postići dogovor sa Lega Serije A oko smanjena plata igrača, ali je danas saopšteno da će se to desiti jer je 19 klubova elitnog ranga glasalo za takvu opciju.

Samo Juventus nije učestvovao u glasanju jer su se prvotimci Stare dame već ranije odrekli svojih mjesečnih primanja - do juna.

Međutim, potpredsjednik AIC-a Umberto Calagno nije krio razočarenje odlukom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je sramotan i nedopustiv prijedlog... Jasno je da samo žele da igrači plate za svaku štetu uzrokovanu krizom", izjavio je Calagno, pa poručio:

"Jedini relevantan dio saopštenje Serije A je da će klubovi morati pregovarati o promjenama ugovora sa svim igračima".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Sramotno je sto primaju tolike plate da se mogu ku.citi sa automobilima dok pojedini ljudi nenogu da zive id svog posla
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi