"Rekao sam mu da ponese moje kopačke u Barcelonu i da ih zagrije"

Ibra se prisjetio transfera u Barcu

"Rekao sam mu da ponese moje kopačke u Barcelonu i da ih zagrije"

E. Čaušević, foto: EPA

Zlatan Ibrahimović je u svojoj karijeri rijetko pravio pogrešne poteze, no sigurno nije mogao ni sanjati da će odlazak u Barcelonu biti velika greška u njegovoj karijeri.

Švedski napadač odlučio je na ljeto 2009. godine da napusti Inter i pređe u Barcelonu. Ibrahimović je odlično počeo svoju avanturu u katalonskom klubu, no sve se promijenilo početkom 2010. godine kada se sukobio s Pepom Guardiolom koji je Ibru ostavio na klupi, a u njegovo mjesto u početnoj postavi zauzeo je Bojan Krkić.

Ibrahimović je priznao da nije mogao ni sanjati da će Barcu napustiti nakon samo jedne sezone jer je to klub u kojem je sanjao da igra. Iako je u Interu blistao nekoliko sezona mnoge je iznenadio odlaskom u Barcu, ali priznao je da se ne kaje što je napustio Meazzu samo godinu prije osvajanja Lige prvaka.

"Barcelona je te godine osvojila Ligu prvaka i željeli su me. Bilo mi je teško napustiti Inter jer sam imao veoma dobar odnos s Morattijem. Maxwell je također otišao u Barcu tada i rekao sam mu 'Dajem ti svoje kopačke, ponesi ih u Barcelonu neka me čekaju zagrijane", rekao je Ibra, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon dva dana sastali su se čelnici Intera i Barce i dogovorili sve za 20 minuta. Mino me nazvao i rekao da je sve završeno. Na Nou Campu je bilo 70.000 navijača i ne mogu da vam opišem kako sam se osjećao. Dobro sam počeo, to je bio tim iz snova s Messijem, Xavijem, Iniestom, Henryjem i Dani Alvesom. Ipak, onda je Guardiola odlučio da mijenja taktiku. Ostao sam na klupi, a on nije želio da priča sa mnom. Otišao sam jer nisam želio da me neko pravi budalom. Vidio sam kasnije da je isto uradio Eto'ou i Mandžukiću. Nije on najgori trener s kojim sam radio, ali je kao dijete. Muškarac riješi svoje probleme".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi