"Rekli su mi da je vrlo mali, ali da postiže mnogo golova, pomislio sam da s njim mogu sve osvojiti"
Guardiola i Messi su sarađivali četiri godine

Trener Cityja govorio o vremenu kada nije znao ništa o Lionelu Messiju

"Rekli su mi da je vrlo mali, ali da postiže mnogo golova, pomislio sam da s njim mogu sve osvojiti"

S. Pašalić

Pep Guardiola se prisjetio vremena kada je vodio Barcelonu, a bilo je to i vrijeme kada je Lionel Messi počeo da pruža sjajne partije.

Španac je preuzeo Barcelonu 2008. godine i zadržao se na Camp Nou četiri godine, a u tom periodu pored ostalih je osvojio tri naslova u La Ligi i dva u Ligi prvaka.

Guardiola je nakon toga 2012. godine preuzeo Bayern, a od 2016. godine vodi Manchester City.

On je sada gostovao u emisiji na jednoj katalonskoj televiziji te je govorio o Lionelu Messiju iz perioda kada je tek stigao u Barcelonu, ali i razlozima napuštanja Camp Noua.

"Rekli su mi da ima jedan izvanredan momak. Rečeno su mi da je vrlo mali, ali da postiže mnogo golova i da vrlo dobro dribla. Nisam ga znao i jednog dana sam ga vidio s ocem u trgovini kod stadiona."

"Vidio sam da je mali i da je sramežljiv i pomislio sam je li tako dobar kao što kažu. Međutim, počeli smo sezonu u Škotskoj i on je dao tri gola. Pomislio sam kako s njim možemo osvojiti sve", rekao je Guardiola koji se zatim dotakao i tadašnjeg tima Barcelone:

"Između utakmica nije bilo mnogo vremena za uživanje u uspjehu, već smo uživali u procesu izgradnje ekipe. U tome što smo vidjeli da su promjene koje smo napravili funkcionisale i sve je išlo dobro."

"Slagali smo se, bilo je hemije i poštovanja. Sve je bilo kako treba, svi su znali ko je najbolji i prihvatili su raspodjelu. Bili su prijatelji koji su često išli na večere zajedno. Znali su kako izaći iz poteškoća" dodao je Pep.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je 2012. godine osvojila samo Kup Kralja, a zatim je Guardiola odlučio da napusti Camp Nou.

"Odnos koji smo imali nije mogao zamijeniti ni trofej Lige prvaka ni Svjetskog prvenstva. Postoji trenutak, po prirodnom toku stvari, kada se nešto završava. Vidiš da više nećeš biti isti, da trebaš otići i onda je gotovo. Završilo se prirodno", zaključio je Guardiola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi