Prvi dani 2021. godine su donijeli prvoklasnu senzaciju!

Veliko iznenađenje u Kupu Španije

Prvi dani 2021. godine su donijeli prvoklasnu senzaciju!

A. Čaušević

Najveće draži utakmica Kupa su da se niželigaši susreću sa velikanima i tako dobiju priliku da odigraju utakmicu života.

Utakmicu života su odigrali igrači španskog trećeligaša Cornelije i to protiv trenutnog lidera La Lige, Atletico Madrida.

Naime, Cornella je u drugom kolu Kupa Kralja s minimalnih 1:0 pobijedila Jorgandžije i tako priredila prvolaklasnu senzaciju.

Gol odluke već u 7. minuti postigao je Jimenez. Očekivalo se da se favorizovani gosti trznu, ali to se nije desilo. Meč su završili i s igračem manje nakon isključenja Ricarda Sancheza.

Nema sumnje da će igrači Cornelle zauvijek pamtiti ovaj trijumf i nastaviti bajku, dok Atleticu ostaje La liga i Liga prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi