Remetić: Pokazali smo karakter kod negativnog rezultata

Trener Travnika

Remetić: Pokazali smo karakter kod negativnog rezultata

Fudbaleri Travnika trenutno se nalaze na drugom dijelu priprema u Makarskoj.

Veziri su na jadranskoj obali jučer odigrali i prvi pripremni meč u kojem su remizirali sa Splitom (4:4), a onim što su pokazali Travničani trener Igor Remetić je vrlo zadovoljan.

"Jučer smo odigrali odličnu kontrolnu utakmicu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Meč je ličio na prvenstvenu utakmicu prepunu uzbuđenja, preokreta, lijepih poteza i povrh svega golova. Drago mi je da smo pokazali karakter kod negativnog rezultata, bili izuzetno opasni u igri prema naprijed, a greške koje su se dešavale ćemo izanaliuzirati. U finišu meča uslijed broja izmjena desio se pad u igri, a to se ne smije dešavati", kazao je Remetić za klupski sajt.

"Od igrača očekujem da nastave sa sjajnim odnosom prema radu koji su pokazali do sada, da zadržimo odličnu atmosferu, optimizam i uložimo veliku količinu energije da ove pripreme sprovedemo na najbolji način. Nemamo puno vremena do početka prvenstva, tako da je svaki trening od velikog značaja", dodao je.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako se stručni štab Travnika premišljao hoće li sutra odigrati novu utakmicu zbog umora igrača, odlučili su se ipak na nešto slabijeg protivnika, odnosno ekipu Jadrana iz Ploča. Prvotimci Travnika treniraju svaki dan po dva puta, a u planu je još i prijateljska utakmica 18. februara u Makarskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti