Remetić: Svi jedva čekamo da krenemo raditi posao koji volimo

Vjeruje da će treninzi ubrzo početi

Remetić: Svi jedva čekamo da krenemo raditi posao koji volimo

S. Mlaćo

I u NK TOŠK sa nestrpljenjem očekuju nove informacije o nastavku sezone Prve lige.

Tim iz Tešnja pobjedom je otvorio drugi dio sezone, a onda je kao i svi ostali morao na pauzu.

"Kao i svi klubovi i mi smo na prinudnom odmoru uslijed događanja u zemlji uzrokovanih korona virusom. Svakodnevnu vezu sa igračima održavam putem online platforme i imam uvid o njihovoj situaciji, zdravlju i trenažnom procesu. Ono što me posebno raduje je da između njih vlada sjajna atmosfera i zadržali su pozitivan duh. Svi jedva čekaju da se stvari vrate u normalu i da krenemo raditi posao koji volimo", kazao je Remetić za SportSport.ba.

Nada se da će se stvari ubrzo pomaketi sa 'mrtve tačke', odnosno da će početi i treninzi.

"Nadam se da će poslije današnjeg sastanka Saveza i predstavnika klubova Premijer lige isto učiniti i čelnici federalnog saveza sa predstavnicima klubova i dogovoriti termin za nastavak prvenstva kada se steknu uslovi za to.
Zdravlje svih ljudih mora biti na prvom mjestu, ali moramo i mi optimistično gledati na povratak jer čitamo da počinju Nijemci u maju, u junu Italijani, Englezi, Česi.. Npr.Hajduk krenuo sa radom.

Sve ovo nam daje za pravo da se i mi nadamo povratku prvo treninzima slijedećeg mjeseca, pa onda i nastavku prvenstva", dodao je Remetić.

Osim svakodnevne komunikacije sa stručnim štabom i nogometašima, te čelnicima kluba, Remetić je pauzu iskoristio i za trenersko usavršavanje u sklopu predavanja za UEFA Pro licencu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Predavanja četvrtog semestra za UEFA Pro licencu pri Centru za edukaciju trenera NS/FS BiH održana su putem video platforme, a bilo je veoma zanimljivo uz interesantne teme i kvalitetne goste.

Remetić i njegove kolege tako su imali prostora za dodatno usavršavanje i nadogradnju trenerskog znanja, što će im sigurno pomoći u budućnosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi