Remi Aston Ville i Nottinghama

Okršaj evropskih prvaka

Remi Aston Ville i Nottinghama

Fudbaleri Aston Ville i Nottingham Foresta remizirali su danas (2:2) na Villa Parku u okviru 6. kola Championshipa.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi i bez većih šansi na obje strane, pa se na odmor otišlo bez golova i većih prilika.

Nastavak meča donio je mnogo uzbuđenja za gledatelje na stadionu. Prvi gol postigli su gosti i to u 58. minuti meča kada je pogodio Vellios. Na izjednačenje se čekalo samo 14 minuta, a strijelac gola za domaće bio je McCormack nakon asistencije Ayewa. 

Samo dvije minute kasnije novi gol u mreži gostiju. Asistent je ponovo bio Ayew, a ovog puta se u strijelce upisao Gestede. Kada se mislilo da će Villa ostvariti pobjedu, uslijedio je hladan tuš u 87. minuti kada je mrežu domaćih zatresao Lansbury.

Aston Villa je nakon ovog meča ostala na tek 17. mjestu sa samo šest bodova, dok je Nottingham 10-ti sa dest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi