Remi Augsburga i Borussije

Fudbaleri Monchengladbacha prekinuli loš niz

Remi Augsburga i Borussije

D. Vejo

Na gostovanju u Augsburgu fudbaleri Borussie Monchengladbacha odigrali su neriješeno, 2:2 čime su prekinuli niz od tri vezana poraza u Bundesligi. Tim Andrea Schuberta ovim je nagovijestio izlazak iz rezultatske krize koja je ozbiljno uzdrmala crno-bijele.

Meč je počeo sjajno. Publika na WWK Areni vidjela odlično i uzbudljivo izdanje kako jednih tako i drugih. Ipak bolje su utakmicu otvorili gosti, koji su od samog starta pravili sjajne kontre te su naletima i šutevima sa distance pokušali srušiti odbranu domaćina.

Na prvo i pravo uzbuđenje čekalo se do 33 minute. Gol Rafaela za crno-bijele utišao je stadion u Augsburgu, vjerna publika i navijači domaćeg tima nisu mogli da vjeruju šta ih je snašlo. Sve je postalo zabrinjavajuće kada su izabranici Markusa Weinzierla otišli na odmor sa golom zaostatka.

Da bi se izbrisala sva tuga u očima domaćih navijača, pobrinuli su se Finbogason i Kaiubi koji su od 50. do 55. minuta uspjeli da postignu po pogodak i tako u potpunosti preokrenu rezultat. Što je izazvali erupciju oduševljenja na stadionu.

Međutim slavlje je kratko trajalo. Šok u samo pet minuta desio se na ovom meču. Samo što su postigli pogodak za preokret a dok slavlje se nije još ni kako treba stišalo, pojavio se Fabian Johnson. Koji je odmah nakon izvođenja sa centra, uspio da izjednačni rezultat i tako postavi konačnih 2:2 na ovom meču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U naredno kolu, Borussia će na svom terenu dočekati ekipu Stuttgarta dok će Augsburg na noge Hoffenheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije