Remi Basaksehira i Antalyaspora, Višći 90 minuta

Turska Super liga

Remi Basaksehira i Antalyaspora, Višći 90 minuta

Fudbaleri Basaksehira i Antalyaspora podijelili su bodove u današnjem meču 13. kola turske Super lige odigravši 2:2.

Gosti su poveli u 13. minuti kada je strijelac pogotka bio kamerunski napadač Samuel Eto'o. Samo šest minuta kasnije Basaksehir je poravnao, a strijelac pogotka bio je Tekdemir.

Nastavak meča donio je još dva pogotka, ali i dva crvena kartona. Prvo su domaći uspjeli potpuno okrenuti rezultat u svoju korist kada je strijelac pogotka bio Mossoro u 47. minuti, a gosti su izjednačili u 65. preko Eto'a koji je pogodio sa penala.

Samo sedam minuta nakon toga Charles je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton pa su gosti ostali sa igračem manje. Ipak, deset minuta prije kraja meča ista sudbina zadesila je i Oztoruna pa su ekipe meč završile sa po deset fudbalera.

Basaksehir je nakon ove pobjede ostao prvi sa 31 bodom, dok je Antalyaspor na 9. mjestu sa 16 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi