Remi Čelika i Borca na Bilinom polju

Druga liga FBiH, grupa "Centar", 5.kolo

Remi Čelika i Borca na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Bilino polje u okviru 5. kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ dočekali tim Borca iz Jelaha, a meč je završen bez pobjednika 1:1.

Nakon pet kola Zeničani su na omjeru od tri pobjede i jednim porazom, dok je Borac u Zenicu doputovao s omjerom od dvije pobjede te po jednim remijem i porazom.
Domaći trener u odnosu na prošle utakmice napravio je nekoliko promjena u ekipi, budući da u srijedu crno-crveni igraju i utakmicu 1. kola Kupa FBiH.

Od prve minute Zeničani su pred oko 1.000 gledalaca na Bilinom polju nametnuli svoj tempo igre, imali su inicijativu, te nekoliko izglednih šansi za gol. U 22. minuti Karalić nakon sjajne asistencije petom Međuseljca izlazi sam pred golmana gostiju, ali je suviše oklijevao, te je gostujuća odbrana reagovala i propala je velika šansa za domaće. Samo minuti kasnije, raspoloženi Međuseljac šutira sa oko 18 metara, a lopta nakon nespretne reakcije golmana gostiju pogađa stativu. To je bio uvod za ono što će se desiti u 31. minuti, sjajna asistencija Varde za Međuseljca, mladi napadač napravio je sjajan lažnjak te s ivice šesnaesterca prelijepo pogodio donji desni ugao golmana Borca, za vodstvo Čelika rezultatom 1:0, to je ujedno bio i rezultat prvog dijela utakmice.

U drugom dijelu od početka u igru su u redovima domaće ekipe ušli Šijerkić i Arnautović, inaće standardni članovi udarne postave, koji danas nisu počeli utakmicu. Gosti su u drugom dijelu zaigrali nešto otvorenije nego što je to bio slučaj u prvom dijelu. Zeničani su u 61. minuti mogli do 2:0, ali je Karalić poslao slabu povratnu loptu iz koje su gosti iz tranzicije po osvojenoj lopti došli do prve šanse za gol, Jupić je s lijeve strane šutirao, a Durmo sjajno odbranio. Minutu nakon toga, ponovo šansa za Čelik, ali ovaj put Šijerkić se spetljao i propala je još jedna odlična prilika za domaće. U 65. minuti nova šansa za Čelik, mladi Pašalić je išao sam prema golu gostiju, ali je bespotrebno pokušavao driblati i propala je još jedna šansa za Čelik. Za sve promašaje domaćih nogometaša kazna je stigla u 69. minuti kada Jupić pogađa za 1:1. U 75.minuti domaći trener u igru je uveo Karića, Isakovića i Salčinovića, a to je odmah dalo rezultatom, Karić je probio po lijevoj strani u 76. minuti, oboren je u šesnaestercu i glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo mladi Međuseljac, ali njegov udarac sjajno je odbranio gostujući golman Asim Bošnjak i ostalo je 1:1. Imali su domaći još nekoliko šansi, ali nisu uspjeli da matiraju danas odličnog Bošnjaka. Meč je okončan rezultatom 1:1, čime su domaći nogometaši napravili još jedan kiks u borbi za prvo mjesto i plasman u viši rang takmičenja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon pet kola Čelik ima 10 bodova, dok Borac ima osam. U narednom kolu Čelik će na gostovanje Usori, dok će tim Borca dočekati tim Azota.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi