Remi Čelika i Krivaje na Bilinom polju
Sjajna utakmica danas na Bilinom polju, koja je na kraju okončana

Druga liga FBiH, grupa "Centar", 17.kolo

Remi Čelika i Krivaje na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 17. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar", dočekali tim Krivaje iz Zavidovića, te je meč okončan bez pobjednika 2:2, iako su domaći nogometaši imali vodstvo 2:0 i igrača više u drugom poluvremenu.

Šef stručnog štaba Zeničana za ovaj meč nije mogao računati zbog povreda na pet standardnih igrača, a to je bila prilika da mladi igrači dobiju šansu.

Od prve minute s kapitenskom trkom na ruci Zeničana je predvodio iskusni 35-godišnji veznjak Fenan Salčinović.

Prvu šansu na utakmici već u prvoj minuti imali su gosti, preko svog najboljeg igrača i strijelca Mirsada Šijerkića, koji je išao sam prema golmanu Čelika, ali mladi Durmo sjajno reaguje i spašava gol domaćina. Zeničani su nakon toga krenuli s napadima prema golu gostiju, dok se Krivaja odlučila pokušati ugroziti gol Čelika preko kontranapada. Nakon nekoliko šansi s jedne i druge strane, Čelik do vodstva stiže u 38. minuti, nakon prekida lopta dolazi do Besima Kolića koji iz prve šutira sa oko 10 metara i matira gostujućeg golmana za 1:0 za Čelik. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Drugi dio bolje otvaraju gosti, koji postižu gol preko Merisa Selimovića u 55. minuti, ali isti je poništen radi ofsajda. Selimović pravi glupost, budući da je nešto kazao glavnom sudiji koji mu je pokazao automatski crveni karton, te su gosti ostali s igračem manje do kraja utakmice.
Na novi gol se čekalo do 64. minute, kada kapiten Fenan Salčinović sjajno istrlava jednu kontru, te sjajnom asistencijom upošljava Aidina Mahmutovića, koji sa par metara pogađa za 2:0 za crno-crvene. Nakon tog gola, kapiten Čelika je napustio igru uz aplauz malobrojnih gledalaca u službenoj loži.
Gosti iako sa igračem manje nastavili su igrati otvoreno, a do gola dolaze u 67. minuti, kada autogol nakon jedne gužve postiže Šabić, za smanjenje vodstva na 2:1.
Nisu se gosti zaustavili na tome, te u 70. minuti preko Mirsada Šijerkića, nakon nepažnje domaće odbrane stižu do poravnanja rezultata na 2:2.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je meč okončan 2:2. Nakon 17. kola Čelik ima 27 bodova, te se nalazi ne petoj poziciji, dok su gosti iz Zavidovića na 19 bodova što im je trenutno dovoljno za 12 mjesto na tabeli.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi