Remi Čelika i Željezničar, Sarajevo minimalno, Borac ubjedljiv

Premijer omladinska liga za pionire

Remi Čelika i Željezničar, Sarajevo minimalno, Borac ubjedljiv

Samir Mlaćo

Danas je i zvanično završena sezona u Premijer omladinskoj ligi BiH za pionire. Nade FK Sarajevo već ranije su osigurale titulu prvaka, a danas su bordo momci savladali u gostima Vitez sa minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je u 61. minuti Dženit Hajdarević.

Čelik i Željezničar su remizirali u susretu bez pogodaka (0:0), a Sloboda je u Krupi savladala Krupu sa 1:0. Junak Tuzlaka bio je Hamza Redžić.

U hercegovačkom derbiju Široki Brijeg je u Mostaru savladao Zrinjski 2:1. Gosti su poveli preko Šetke, a isti igrač je u 59. minuti povisio na 2:0. Konačnih 1:2 postavio je pet minuta kasnije autogolom Ćeskić.

Nade banjalučkog Borca su još u četvrtak savladale u Doboj Kaknju Mladost 3:0. Za Banjalučane su pogađali Pušić, Vuković i Ljubojević.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Sarajevo je osvojilo titulu sa 88 osvojenih bodova, te gol razlikom 128:10, dok je drugoplasirani Željezničar sa 78 bodova. Na trećem mjestu je Borac sa 70 osvojenih bodova. Posljednje mjesto zauzeo je GOŠK sa samo tri osvojena boda, bez pobjede u sezoni, a na jedanaestom mjestu je Mladost sa isto toliko osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi