Remi FK Željezničar i NK TOŠK na Grbavici

Prijateljski susret

Remi FK Željezničar i NK TOŠK na Grbavici

Željezničar je za vikend došao do prve pobjede u novoj sezoni PL BiH, na gostovanju kod Mladosti, a kako bi se adekvatno spremili za derbi protiv Zrinjskog izabranici Amara Osima su danas na Grbavici odigrali prijateljski susret sa TOŠK-om.

Na kraju je duel Željezničara i TOŠK-a završen rezultatom 1:1.

Prvi su zaprijetili domaći i to preko Mujezinovića, ali je golman TOŠK-a dobro intervenisao. Ipak, gosti iz Tešnja ubrzo stižu do prednosti.

Kjosevski je slabo reagovao, a Poturalić pogodio za 0:1 u ranoj fazi utakmice.

Imali su vrlo brzo nakon postignutog gola gosti još jedno sjajnu priliku, ali je ovaj put stativa spasila Željezničar.

Potom je i Željo počeo prijetiti. Dobro su kombinovali Mujezinović i Zajmović, da bi Zajmović pogodio stativu.

Otvoreno se igralo na Grbavici, a Željezničar je u 43. minuti uspio stići do poravnanja. Zajmović se poigrao sa odbranom TOŠK-a, uradio sve sam i sjajno pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu su treneri obje ekipe izmijenili sastave. Tako su Plavi sa Grbavice na travnjak istrčali u sljedećoj postavi: Erić, Stevanović, E. Zec, A. Zec, Sipović, Veselinović, Bojo, Alispahić, Stanić, Osmanković, Sadiković.

Otvaranje drugog poluvremena nije donijelo uzbuđenja, ali kako je vrijeme odmicalo Željezničar je počeo sve više pritiskati.

Svježije je djelovala ekipa Želje koja je igrala u drugom poluvremenu, ali je i TOŠK odlično stajao na terenu.

U dobroj situaciji se našao Asim Zec, ali je njegov šut ipak otišao pored gola.

Iako je Željezničar imao inicijativu, nije ju uspio pretvoriti u drugi gol, pa je prijateljski meč na Grbavici završen rezultatom 1:1.

Podsjetimo, Željezničar u derbiju 3. kola PL BiH u nedjelju (20:00) dočekuje ekipu Zrinjskog.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar - NK TOŠK 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: Kjosevski, Salifu, Subašić, Mehić, Pavić, Ramović, Mujezinović, Zajmović, Hajdarević, Bajramović, Drina.

Početni sastav TOŠK-a: Strika, Šehić, Kurdić, Koprivica, Crnomarković, Kitanović, Rodrigo, Škrijelj, Dizdarević, Šabić, Poturalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
mladost im je prodala bodove, pouzdano govorim. nema zelji hljeba od takvog poslovanja a sa amarom nema druge opcije. sretno prijateljima koji vole ovaj klub
15 0
Grohot
amawe jel bila prava ili kriva utakmica?
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi