Remi Igmana i Orašja, novi poraz Novog Travnika
Zanimljivo je bilo na terenima Prve lige FBiH. Jedinu utakmicu bez golova danas su odigrali Goražde i Rudar.

Prva liga FBiH, 13. kolo

Remi Igmana i Orašja, novi poraz Novog Travnika

Igman je nakon teškog poraza od Rudara iz Kaknja u prošlom kolu danas dočekao Orašje u utakmici 13. kola, a iako su domaći većim dijelom susreta imali vodstvo nisu uspjeli slaviti pobjedu.

Ekipa iz Konjica je na svom terenu remizirala sa Orašjem rezultatom 1:1.

Igman je dobro otvorio susret i stigao do vodstva polovinom prvog dijela kada je loptu iza leđa golmana Orašja pospremio Kašić.

Ispostavilo se da je Kašićev gol nije bio dovoljan za pobjedu Igmana pošto je Orašje u drugom poluvremenu uspjelo stići do gola i jednog remija.

Novi Travnik je upisao novi poraz. Ovaj put je Čapljina odnijela bodove iz Novog Travnika, pa je istoimena ekipa ostala zakucana za dno tabele Prve lige FBiH.

Čapljina je slavila sa minimalnih 0:1 zahvaljujući golu Amheda Hasinovića još u sedmoj minuti susreta, nakon užasne reakcije odbrane domaćih. Tako su fudbaleri Čapljine uspjeli vezati dva trijumfa u prvenstvu nakon serije loših rezultata.

Ekipa Goražda je ugostila Rudar iz Kaknja na svom terenu, a duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 0:0. Bio je ovo jedini meč današnjeg programa u Prvoj ligi FBiH na kojem nije viđen nijedan pogodak.

Rudar je na taj način prekinuo odličnu seriju od tri uzastopne pobjede, dok je za Goražde ovo bio četvrti vezani susret bez pobjede.

Prva liga FBiH, 13. kolo:

FK Igman - HNK Orašje 1:1

FK Igman: Kolak, Đurić, Savinović, Aljetić, Kašić, Carvalho, Rastoder, Halilović, Albijanić, Lukomirak, Žerić.

HNK Orašje: Kurbašić, Mujčić, Fačić, Lugavić, Šabić, Đukić, Mikić, Živković, Brković, Marošević, Prgić.

FK Goražde - FK Rudar 0:0

FK Goražde: Radović, Gluhačević, Ćulov, Rovčanin, Korjenić, Huseinspahić, Blagojević, Islamagić, Dizdarić, Kapetan, Mirković.

FK Rudar: Jamaković, Čehajić, Goralija, Subašić, Kovač, Kobilica, Fočo, Musić, Kovač, Mušija, Čizmić.

NK Novi Travnik - HNK Čapljina 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Nebić, Petak, Silajdžija, Smolo, Skopljak, Sulić, Čakić, Buljubašić.

HNK Čapljina: Trifković, Jović, Mustafić, Vranjić, Hasinović, Zubac, Tipurić, Cvitković, Hrvanović, Rodin, Sušić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi