Bosna slavila u derbiju začelja, Rudar siguran, šest pogodaka u Orašju

Prva liga FBiH, 12. kolo

Bosna slavila u derbiju začelja, Rudar siguran, šest pogodaka u Orašju

S. Mlaćo

U derbiju začelja 12. kola Prve lige FBiH u Visokom su se sastali Bosna i Novi Travnik (1:0). Domaći su slavili pobjedu pogotkom Šere u prvom poluvremenu te došli do treće pobjede ove sezone.

Novi Travnik nije mnogo pokazao, te ostaje na posljednjem mjestu, sa veoma malim šansama da na kraju izbori opstanak u ligi.

Domaću pobjedu ubilježio je i kakanjski Rudar. Kakanjci su slavili 3:0 protiv Igmana iz Konjica.

Rudar je bolje otvorio meč, u par navrata zaprijetio, a nakon sjajne šanse koju je propustio Hrelja, Kobilica izlazi u 33. minuti sam na golmana Pajazitija i donosi vodstvo Rudaru.

U drugom poluvremenu posao je riješio Fahrudin Kovač koji je bio siguran sa 11 metara, nakon greške odbrane gostiju i golmana Pajazitija, koji je pored dva primljena pogotka u par navrata istakao veoma dobrim intervencijama, te Mušija koji je pred sami kraj postavio konačnih 3:0.

Najbolju priliku Igman je imao pred sami kraj meča, no Jamaković je u dva navrata spasio svoj gol.

Ljepoticu kola vidjeli smo u Orašju. Orašje je ugostilo Vitez, a na kraju je završilo 3:3.

Đurčević je pogodio za 1:0, da bi preokret kreirali Petrović i Durak, ali na pauzu se ipak otišlo pri rezultatu 2:2. U 44. minuti pogodio je po drugi put Drago Đurčević.

U drugom poluvremenu još dva pogotka. Najprije Šabić onosi vodstvo Orašju, da bi konačnih 3:3 postavio Alden Bešić.

Prva liga FBiH, 12. kolo:


NK Bosna - NK Novi Travnik 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar - FK Igman Konjic 3:0

HNK Orašje - NK Vitez 3:3

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi