Remi Italije i Ukrajine na Luigi Ferrarisu

Prijateljski meč u Genovi

Remi Italije i Ukrajine na Luigi Ferrarisu

Večeras su na stadionu Luigi Ferraris u Genovi prijateljski meč odigrale reprezentacije Italije i Ukrajine. Pobjednika nije bilo pošto je susret završen rezultatom 1:1.

Nije bilo previše uzbuđenja na otvaranju meča, a prva veća prilika je viđean u 22. minuti kada se u dobroj situaciji našao Lorenzo Insigne, ali je njegov pokušaj otišo pored gola Ukrajine.

Ponovo je uslijedio period bez većih prilika, a onda je pred sami kraj prvog dijela ponovo zaprijetio Lorenzo Insigne.

Odlično je šutirao fudbaler Napolija, ali se na golu Ukrajine istakao Andrij Pyatov.

Rezultatom 0:0 se otišlo na odmor, a onda je Italija stigla do vodstva nakon 10 minuta igre u drugom dijelu. Bernardeschi se izborio za prostor za šut, uputio loptu ka golu i pogodio za 1:0. Treba dodati i da je Pyaotv u ovoj situaciji dosta nespretno reagovao.

Uspjeli su Ukrajinci, međutim, dosta brzo uzvratiti. Igrala se 62. minuta kada je Burda sjajno spustio loptu nakon kornera, a Malinovsky odličnim udarcem savladao Donnarummu za 1:1.

Imala je Ukrajina odličnu priliku doći do preokreta u 71. minuti, ali je Malinovskom nedostajalo i malo sreće jer je iz slobodnjaka pogodio prečku.

Do kraja meča je bilo još nekoliko obećavajućih situacija na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo, pa je utakmica završena rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi