Remi Krupe i Rudara u prijateljskom susretu

Četiri gola, ali bez pobjednika

Remi Krupe i Rudara u prijateljskom susretu

Fudbaleri Krupe ugostili su danas ekipu Rudara iz Prijedora u njihovom prvom kontrolnom meču pred nastavak prvenstva. Domaćin je ostavio bolji utisak, ali je nakon 90 minuta rezultat glasio 2:2.

Utakmica je odigrana pred oko 150 gledalaca, koji su na kraju mogli biti zadovoljni prikazanom igrom obje ekipe.

Već u drugoj minutu bilježimo spornu situaciju, kada je jedan od gostujućih igrača igrao rukom u svom šesnaestercu, međutim, prema mišljenju glavnog sudije, to nije bilo dovoljno za najstrožu kaznu. 

Osam minuta kasnije Rudar dolazi do vodstva i to autogolom Vukotića. Isti igrač već u narednom napadu imao je priliku da svojoj ekipi donese izjednačenje, ali je njegov udarac glavom nakon centaršuta bio neprecizan. Ipak, nije se dugo čekalo na poravnanje rezultata. Malinović je u 14. minuti iskoristio sjajno proigravanje Milića, te plasirao loptu u nebranjeni dio mreže.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan pogodak, i to u mreži Rudara. Ovaj put strijelac je bio Stojanov, a asistent Cvijanović. Igrao se 36. minut.

I u drugom dijelu igre fudbaleri Krupe bili su ti koji su kontrolisali dešavanje na terenu. Imao je domaćin nekoliko sjajnih prilika, koje nisu krunisane novim golom, pa je kazna za promašaje stigla u 60. minuti. Kantar je u maniru najvećih majstora prošao po lijevoj strani, a njegov ubačaj nakon nesmotrene reakcije Markovića završio je u mreži.

Trener Krupe Slobodan Starčević istakao je nakon meča da je prilično zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Sjajan posao odradili smo u prvih 45 minuta, ali ne mogu biti nezadovoljan ni drugim poluvremenom. Namjerno smo izabrali kvalitetnog protivnika kako bi uočili najveće nedostatke. Nadam se da je ova utakmica dobar znak za budući period našeg rada", izjavio je Starčević za naš portal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti