Remi Lecha, Wisla pred vratima raja

Fudbalsko prvenstvo Poljske

Remi Lecha, Wisla pred vratima raja

Adnan Beganović

U predposljednjem 29. kolu fudbalskog prvenstva Poljske, Lech naših Semira Štilića i Harisa Handžića "samo" je remizirao protiv Polonie (3:3) i tako svoje šanse za titulu sveo na minimum.

U možda i jednom od najvažnijih mečeva sezone fudbaleri Lecha nisu uspjeli doći do tri boda. Domaći fudbaleri puno bolje su otvorili susret i imali su prednost od dva pogotka. Međutim, Lech je golovima Murawskog i Henriqueza uspio poravnati. Polonia u 64. minuti preko Ivanovskog ponovo dolazi do prednosti (3:2), a pogodak za konačnih 3:3 postiže Rengifo.

Semir Štilić u igri je proveo svih 90 minuta susreta, dok Haris Handžić u današnjem susretu nije bio u zapisniku.

Wisla je nakon ovog kola na korak do novog naslova. Naime, od vodećeg trojca (Wisla, Lech, Legia) samo su fudbaleri Wisle došli do sva tri boda, dok je Legia kao i Lech uspjela doći samo do boda.

Wisla je na gostovanju u Gdansku dva puta gubila, ali je na kraju sasvim zasluženo došla do pobjede (4:2) i nova tri boda koja joj najvjerovatnije donose titulu.

Kolo prije kraja fudbalskog prvenstva Poljske Wisla se nalazi na čelu tabele sa 61 bodom, dok Lech i Legia imaju po 58 bodova.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.