Remi Leicestera i Chelseaja na King Poweru

Premiership, 25. kolo

Remi Leicestera i Chelseaja na King Poweru

Duelom Leicestera i Chelseaja na King Power stadionu otvoreno je 25. kolo engleskog Premiershipa. Na kraju je ovaj duel završen rezultatom 2:2.

Chelsea je bolje otvorio susret, bio opasniji, ali su su veće prilike izostale.

Leicester se, sa druge strane, polako bodio, pa se u dobroj šansi u 26. minuti našao Jamie Vardy. Ipak, golgeter Lisica nije najbolje šutirao, pa je ova prilika propala.

U 37. minuti je pokušao Chilwell, ali je bio neprecizan.

Dobru šansu je Chelsea imao u samom finišu prvog dijela, ali je odbrana Leicestera izblokirala udarac Masona Mounta u zadnji trenutak.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a tek što je počelo drugo poluvrijeme Chelsea je stigao do prednosti.

Mount je ubacio iz kornera, a na drugoj stativi je odlično reagovao Rudiger i pogodio za 0:1.

Nije se međutim dugo čekalo da Leicester uzvrati. Igrala se 54. minuta kada je Barnes probio po lijevo strani, a potom i šutirao. Loptu je zakačio jedan defanzivac Chelseaja, pa Caballero nije imao previše šansi.

Tačno 10 minuta kasnije Leicester stiže do potpunog preokreta. Caballero je bespotrebno istrčao, odbrana Chelseaja se potpuno zbunila, a na kraju je Tielemans asistirao Chilwellu koji je pogodio za 2:1.

Ipak, gosti u 71. stižu do poravnanja. Ponovo je Mount ubacio, ovaj put iz slobodnjaka, i ponovo pronašao Rudigera, a Nijemac sjajno skače i postiže odličan gol glavom za 2:2.

Nakon drugog gola Chelseaja, ponovo Leicester počinje nizati šanse.

U 78. minuti se Evans našao u sjajnog prilici, ali je šutirao pored gola, da bi veliku šansu Leicester imao i u 80. minuti. Vardy je progirao Barnesa, koji šutira pored Caballera. Svi su pomislili da će Leicester ponovo stići do vodstva, ali je lopta ipak otišla pored desne stative gola Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa su Leicester i Chelsea podijelili bodove.

Leicester je ostao treći sa 49 osvojenih bodova, dok je Chelsea na četvrtoj poziciji sa osam bodova manje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije