Remi na San Mamesu, Kodro dobio šansu u finišu susreta

Po jedan gol na obje strane

Remi na San Mamesu, Kodro dobio šansu u finišu susreta

Fudbaleri Athletic Bilbaa i Atletico Madrida podijelili su bodove danas na San Mames stadionu jer su u susretu 28. kola španske La Lige odigrali 1:1. 

Bila je ovo prva utakmica za oba tima nakon Covid19 pauze u kojoj smo bez obzira na dugu stanku gledali lijep fudbal i na kraju poo jedan gol na obje strane.

Oba pogotka viđena su u razmaku od samo dvije minute. Prvo su domaći došli do vodstva i to u 37. minuti kada je Jana Oblaka matirao Muniain. Ipak, već u 39. minuti bilo je 1:1 jer je domaću mrežu zatresao Diego Costa.

U drugom poluvremenu bilo je opasnosti pred oba gola, ali mreže se više nisu tresle i na snazi je ostao rezultat koji je zabilježen poslije prvih 45 minuta.

Treba reći i to da je u samom finišu meča, tačnije u prvoj minuti sudijske nadoknade šansu za igru kod domaće ekipe dobio i bh. reprezentativac Kenan Kodro.

Poslije ovog remija Athletic je ostao na 10. poziciji jer sada ima 38 osvojenih bodova dok je ekipa iz Madrida ostala šesta sa osam bodova više od današnjeg rivala.

U narednom kolu današnji domaćin igra protiv Eibara i to u gostima dok Atletico opet gostuje, ovaj put Osasuni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 28. kolo:

Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti