Predsjednik Atletica objasnio zašto njima treba pripasti titula ako se prekine Liga prvaka

Ima smisla za humor

Predsjednik Atletica objasnio zašto njima treba pripasti titula ako se prekine Liga prvaka

E. Čaušević

Sezona u Ligi prvaka prekinuta je prije tri mjeseca, te još uvijek nema zvaničnih informacija kada će se takmičenje nastaviti.

UEFA je dala prednost nacionalnim prvenstvima da se privedu kraju do avgusta, a plan je da se u avgustu igraju preostale utakmice Lige prvaka. Ostalo je da se odigraju još tri revanš meča osmine finala, a zatim slijedi četvrtfinale.

Još uvijek nije poznato kakav će biti sistem takmičenja u nastavku Lige prvaka, te da li će se mečevi igrati samo u Lisabonu koji će biti domaćin za osam najboljih timova.

Svoje mjesto u četvrtfinalu već je osigurao Atletico Madrid koji je na iznenađenje svih izbacio aktuelnog prvaka Evrope Liverpool. Predsjednik Atletica, Enrique Cerezo, nema ništa protiv ni da se prekine Liga prvaka, a zna i kome se titila treba u tom slučaju dodijeliti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ukoliko se u nekom slučaju prekine Liga prvaka za ovu sezonu onda bi titulu trebao dobiti Atletico Madrid jer smo mi uspjeli izbaciti aktuelnog prvaka Evrope", poručio je Cerezo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi