Remi Sarajeva u Italiji je sjajan, ali ima nešto još i bolje

Pidro i Mujakić iskoristili priliku

Remi Sarajeva u Italiji je sjajan, ali ima nešto još i bolje · Komentar

Adnan Beganović

Fudbalski klub Sarajevo sinoć je remijem u Italiji sa Atalantom (2:2) iznenadio fudbalsku Evropu i zadržao je izglede za plasman u 3. pretkolo Evropa lige.

Fudbaleri Sarajeva su u duel sa Atalantom ušli kao apsolutni autsajderi, no na kraju su uspjeli ostati neporaženi.

Povela je favorizirana italijanska ekipa 2:0 i činilo se da je bh. predstavnik pred novim porazom ali tako nisu mislili igrači Bordo tima.

Na kraju su uspjeli doći do za naše prilike nevjerovatnih 2:2, a osim fenomenalnog rezultata navijače Sarajeva i sve ljubitelje bh. fudbala treba radovati što su priliku dobili i iskoristili mladi Selmir Pidro i Nihad Mujakić. 

Šef stručnog štaba Husref Musemić od prve minute je u vatru gurnuo pomenute fudbalere koji su mu odgovorili na najbolji mogući način. Kao da imaju 1000 utakmica u nogama i ovo je sasvim sigurno putokaz za sve bh. ekipe ali i trenere.

Ne treba se plašiti u vatru gurati mlade fudbalere iz vlastitog pogona, pogotovo ako isti u posljednjih nekoliko godina ostvaruje dobre rezultate. Odigrati neriješeno sa italijanskom ekipom i to u Italiji je rezultat vrijedan divljenja ali na kraju sjajni nastupi Pidre i Mujakića mogu Sarajevu u budućnosti mnogo više donijeti.

A, da se u Akademiji FK Sarajevo radi dobro osim sinoćnjih nastupa pomenutih fudbalera dokaz su i rezultatim omladinskih selekcija ovog kluba kao i broj igrača u omladinskim reprezentativnim selekcijama.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Talenat postoji, rad u Akademiji daje rezultate u omladinskim takmičenjima. Ostalo je još samo da se jednim pravilnim putem ti mladi fudbaleri "prebace" iz juniorskog u seniorski fudbal. Toplu vodu ne treba izmišljati, mladim fudbalerima treba dati priliku i kada im ne ide baš najbolje stati iza njih. Sinoćnji susret je pokazao da mogu igrati na sjajnom nivou i protiv igrača koji vrijede nekoliko miliona eura.

Na kraju treba dodati da su u rosteru za duel sa Atalantom osim Pidre i Mujakića bili i Kovačević, Mustafić i Kurdić, također izdanci Akademije FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi