Remi Seville i Athletic Bilbaa na Ramon Sanchez Pizjuanu

LaLiga, 19. kolo

Remi Seville i Athletic Bilbaa na Ramon Sanchez Pizjuanu

Nakon kraće pauze vratila se i španska LaLiga, a večeras smo mogli gledati derbi 19. kola, duel Seville i Atheltic Bilbaa na Ramons Sanchez Pizjuanu. Na kraju je duel ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Bilabo je poveo u ranoj fazi utakmice. Igrala se 15. minuta kada je Capa sjajno primirio dugu loptu Martineza i pogodio za 0:1.

Sevilla je, može se reći, od trenutka kada je primila gol dominirala. Pokazivali su domaći veliku želju i igri prema naprijed, ali se ipak na odmor otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Trud igrača Seville je nagrađen kada je u 60. minuti Nunez postigao autogol. Tada je Sevilla stigla do izjednačenja (1:1), a ispostavilo se da je u 60. minuti postavljen i končani rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. napadač Kenan Kodro se našao u startnoj postavi Bilbaa, a na terenu je proveo 70 minuta prije nego što ga je zamijenio Villalibre.

Sevilla sada ima 35 bodova, te se i dalje nalazi na trećoj poziciji, dok je Bilbao 7. sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije