Remi Southamptona i Manchester Uniteda

Premier liga, 4. kolo

Remi Southamptona i Manchester Uniteda

Četvrto kolo engleskog Premiershipa otvoreno je duelom Southamptona i Manchester Uniteda na St. Mary's stadionu. Na kraju je duel ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Utakmica je odlično počela za Crvene đavole pošto je McTominay u 10. minuti odlično pronašao mladog Daniela Jamesa koji je ušao u kazneni prostor Southamptona i lijepo pogodio za 0:1.

Imao je potom i Wan-Bissaka solidnu šansu, ali je ostalo 0:1.

Solidno je djelovao United u prvom dijelu. Prijetili su gosti u još nekoliko puta preko Jamesa, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:1.

Na otvaranju drugog poluvremena je Rashford imao odličnu šansu da povisi prednost svoje ekipe, ali mu je golman Gunn odbranio udarac.

U 55. minuti domaći prijeto preko Che Adamsa. Bila je to odlična situacija, ali je Adamas bio neprecizan.

Ipak, tri minute kasnije Southampton dolazi do poravnanja. De Gea je odlično odbranio pokušaj domaćih nakon kornera, ali je Southampton nastavio akciju. Danso je ubacio, a Vestergaard nadvisio Lindelofa i pogodio glavom za 1:1.

Nije United imao adekvatan odgovor nakon primljenog gola, ali se Danso bespotrebno grubo startovao na protivnika u 73. minuti, dobio crveni karton i ostavio domaće sa desetoricom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, ni nakon toga nije bilo prave ofanzive Uniteda. Pokušavali su Rashford, mladi Greenwod i Ashley Young, ali je do kraja ostalo 1:1.

Tako je Manchester United vezao tri utakmice u PL bez pobjede.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Kad su na pocetku pregazili Chelzija, mislio sam da od njih ima nekog selameta, al Bgm je ovaj United truba. Ole Gunar najavio da ce Rasford zabit 20 komada ove sezone, a nece izgleda ni na treningu toliko..
0 4
red devil mo
Izgleda da je pogresan stoper otisao u Romu. Drugu uzastopnu tekmu kriv za gol.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi