Remi u Bernu, Crvena zvezda može biti zadovoljnija

Play-off za grupnu fazu Lige prvaka

Remi u Bernu, Crvena zvezda može biti zadovoljnija

Večeras je u Bernu odigran prvi meč razigravanja za grupnu fazu Lige prvaka između Young Boysa i Crvene zvezde. Viđena je izuzetno zanimljiva utamica koja je na kraju završena rezultatom 2:2.

Domaći su bolje otvorili susret i do vodstva stigli u 7. minuti. Bila je to brza i jednostavna akcija, a na kraju je Assale utrčao u kazneni prostor i matirao golmana Zvezde za 1:0.

Nastavili su domaći sa dobrom igrom, ali je Zvezda polako izlazila iz šoka koji ju je zadesio nakon primljenog gola.

Zvezda je uspjela u 18. minuti utakmice i stići do izjednačenja. Marin je odličino ubacio iz kornera, a Degenek još bolje glavom pogodio suprotni ugao gola domaćih.

Potom je Zvezda prijetila preko debitanta Garcije, ali je uzvratio i Young Boys sa nekoliko opasnih akcija. Ipak, briljirao je golman Zvezde Milan Borjan.

U 37. minuti se Marko Marin našao u dobroj situaciji, ali niije uspio matirati golmana domaćih, da bi samo dvije minuta kasnije opasan udarac ka golu Zvezde uputio Ngamaleu. Ponovo je, međutim, Borjan bio odličan.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, da bi Zvezda do preokreta došla tek što je počeo nastavak.

Odličnu akciju su odigrali gosti, a golom ju je krunisao debitant, igrač koji je tek pojačao Crvenu zvezdu, Garcia. On je uspio uputiti šut nakon prizemnog ubacivanja Gobeljića i savladati golmana domaćih za vodstvo crveno-bijelih od 2:1.

Ubrzo nakon toga je i Marin dobro šutirao iz slobodnjaka, ali je živi zid odradio svoj posao, pa je lopta otišla tik iznad prečke gola domaćih.

U 61. minuti je Rodić pokušao glavom, bilo je još nekoliko zanimljivih situacija pred golom Young Boysa, ali su onda domaći uspjeli stići do poravnanja.

Boakye je oborio Ngamaleua u svom kaznenom prostoru, a sudija je nakon konsultovanja VAR-a pokazao na bijelu tačku. Strijelac gola za 2:2 sa bijele tačke u 76. minuti bio je Hoarau koji je ušao u igru koju minutu ranije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Viđeno je nakon toga još nekoliko opasnih situacija pred golom Zvezde, ali su se crveno-bijeli odbranili.

Do kraja je ostalo 2:2, a iako je imala i vodstvo Zvezvda može biti zadovoljna rezultatom ostvarnim na gostovanju u Švicarskoj. Revanš u Beogradu igra se za šest dana.

Top Komentari

Svojprisebi
Idemo Zvezdo na maksimir uskoro
0 4
Kiss
imali su sreće ali opet čestitke
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi