Sarri ostavio Hazarda na klupi, pa se pravdao navijačima

Objasnio zašto je to uradio

Sarri ostavio Hazarda na klupi, pa se pravdao navijačima

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras igraju u gostima protiv Frankfurta prvi meč polufinala Evropske lige.

Londonski klub je za mnoge veliki favorit u ovom okršaju, ali čini se da u Chelseaju baš i nisu "zagrijani" za ovo takmičenje. To su mnogi pomislili kada su vidjeli početni sastav u kojem nedostaje nekoliko prvotimaca.

Najviše se to odnosi na Edena Hazarda koji će utakmicu početi s klupe, a navijačima Plavaca nije jasno zašto je takvu odluku donio italijanski stručnjak.

No, pred početak ovog meča Sarri je odlučio da se oglasi i da objašnjenje zbog čega najbolji igrač Chelseaja večeras neće zaigrati od prve minute.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Igramo pet utakmica u dvije sedmice i svi su itekako važni. Moramo napraviti izmjene i zbog toga je Eden na klupi. Igrao je deset utakmica zaredom i zaista je u stanju da napravi razliku kada uđe s klupe. Nakon toliko mečeva treba mu odmor i ne želim da večeras igra svih 90 minuta", rekao je Sarri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi