Remi u Slovačkoj: Litvanci 'otkinuli' bod domaćinu

Grupa G

Remi u Slovačkoj: Litvanci 'otkinuli' bod domaćinu

U duelu Slovačke i Litvanije koji se igrao u okviru naše kvalifikacione grupe G viđena su dva pogotka i podjela bodova.

Susret je počeo dobrom igrom na obje strane, a nešto grublje su igrali gosti iz Litvanije. Glavni sudac susreta je već u prvih 20 minuta dodijelio i dva žuta kartona, a zaradili su ih Panka i Semberas.

 

Ipak, oštrija i konkretnija igra Litvanije isplatila se u 19. minuti susreta. Sernas je iskoristio nešto lošiju postavku odbrane Slovačke te je lijepo prošao i loptu sa nekih 12 metara poslao iz leđa golmana Durice.

 

Slovaci su nakon ovog pogotka krenuli prema naprijed budući da im prosipanje bodova protiv Litvanije oduzima praktički sve šanse za plasman u baraž. Ova ofanziva im se isplatila pet minuta prije kraja prvo poluvremena. 

 

Konfuzija je ovoga puta zavladala u odbrani gostujuće momčadi, a Jakubko je sa svega par metara makazicama poslao loptu u mrežu za poravnjanje.

 

Sa ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

 

U drugom poluvremenu i jedni i drugi su se trudili da dođu do pogotka koji bi im osigurao vrijedna tri boda.

 

Prijetili su Jakubko, Sapara i Hamšik sa jedne te Panka i Smeberas sa druge strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Do kraja je ostalo 1:1, bodovi su podijeljeni, a ovo je možda i najbolji ishod ovog susreta za naše Zmajeve.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.