Remi Zvijezde i GOŠK-a, važne pobjede Bratstva i Budućnosti

Remi Zvijezde i GOŠK-a, važne pobjede Bratstva i Budućnosti

E. Škorić

Nogometaši Bratstva i Budućnosti upisali su domaće pobjede u mečevima 12. kola Prve lige FBiH, dok su Zvijezda i GOŠK remizirali u Rahiću.

Zvijezda je i drugu domaću utakmicu u nizu odigrala u Rahiću zbog suspenzije stadiona Banja Ilidža. Baš kao što je to bio slučaj prošli put, ponovo je rezultat na ovom stadionu bio neriješen (1:1).

Rano su pala oba gola. Huseinbašić je postigao pogodak za 1:0, a Tipurić brzo izjednačio na 1:1. Zanimljivo, to je bio i konačan rezultat meča. U nastavku je bila jedna diskutabilna situacija, kada je glavni sudija pokazao na penal za "domaće", no onda se predomislio i ipak promijenio odluku.

U svakom slučaju, vrijedan bod za Gradačačane u borbi za opstanak, nekoliko dana nakon što su prošli Posušje u osmini finala Kupa BiH.

Bratstvo je nastavilo s dobrim igrama, pa je u Gračanici pobijedilo Travnik s 2:1 za prelazak na treću poziciju. Ser i Aletić su pogađali za domaće, a Torlak je postigao utješni gol za Vezire, koji s 10 bodova ostaju u opasnoj zoni.

U Banovićima je Budućnost došla do važne pobjede nad Goraždem, a golove su domaći postiglči u nastavku meča. Prvo je Husić pogodio za 1:0, a sve je riješio Mujarić golom za 2:0.

Oglasi

Zvijezda - GOŠK 1:1

NK Zvijezda: Maslić, Hukara, Fačić, Huseinbašić, Živković, Kovčić, Mujčić, Vehabović, Berbić, Lugavić, Živanović.

NK GOŠK: Bobić, Ramljak, Tipurić, Hasanović, Peko, Šantić, Matova, Šunjić, Bošković, Glibo, Haračić.

Bratstvo - Travnik 2:1

NK Bratstvo: Mustačević, Devedžić, Kulovac, Šer, Ćosić, Jaganjac, Aletić, Hot, Pendek, Zarić, Poturalić.

NK Travnik: Vasilj, Stanić, Brljak, Obradović, Fazlić, Čatić, Hadžikadunić, Sijamija, Palić, Vrebac, Ćatić.

Budućnost - Goražde 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Budućnost: Mujkić, Trumić, Vrabac, Mustafić, Mujkić, Mahmutović, Džinić, Čavalić, Husić, Pirić, Demirović.

FK Goražde: Ćulov, Antić, Ćulov, Dučić, Mehić, Jolović, Salanović, Šubo, Đuderija, Karić, Handžić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Decembarski
Sjetio se sudija da ga je Lujo pocastio,pa ponistio odluku.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi