Za zatvora i što dalje od sportskih terena: Brazilski fudbaler je potezom šokirao cijeli stadion

Da čovjek ne povjeruje

Za zatvora i što dalje od sportskih terena: Brazilski fudbaler je potezom šokirao cijeli stadion

H. Zilić
Teme:

Na fudbalskim utakmicama vidimo često oštre prekršaje, neke i van domena sportske i fer igre, ali ono što smo sinoć vidjeli u Brazilu teško je svrstati u neku kategoriju, jednostavno potez za dobre suspenzije.

U utakmici brazilkse Serie C sastali su se Remo i Altos, a finišu prvog poluvremena desila se scena koja je na stadionu sve šokirala, ali i izazvala tuču među igračima.

Fudbaler domaće ekipe Paulinho Curua je u jednom trenutku izgubio živce nakon duela sa protivnikom.

Dok je protivnički igrač Gabriel Pires ležao na zemlji, Paulinho ga je udario nogom u glavu što je izazvalo bijes kod domaćih fudbalera i nastao je totalni haos.

Nesportski potez fudbalera Rema brzo se proširio društvenim mrežama i mnogi smatraju da ovakvkim igračima nije mjesto na terenu.

Oglasi

Pomenutu situaciju iz Brazila pogledajte OVDJE.

Nakon ovog poteza Pires se brzo ustao i krenuo da uzvrati Paulinhu, no igrači su već napravili haos, tako da se u jendom trenutku nije znalo šta se dešava.

Sudija je odmah reagovao dao je crveni karton Paulinhu Curui kojeg čeka sigurno duža kazna, a pocrvenio je i Gabriel Pires zbog udaranja u pomenutoj gužvi.

Ovome dodajmo da je Remo dobio utakmicu rezultatom 3:1, iako je viđen lijep fudbal scene iz finiša prvog poluvremena su ipak obilježile ovaj susret.

Remo je u sredini tabele na 11. poziciji sa 25 osvojenih bodova iz 19 kola.

Altosu gori pod nogama jer su u zoni ispadanja na 19. poziciji sa 13 osvojenih bodova i prijeti im eliminacija u Seriu D brazilskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi