Fudbalski praznik u gradiću pretvorio se u noćnu moru: Policija je morala intervenisati
FOTO: Peter Brendza

Dan za zaborav

Fudbalski praznik u gradiću pretvorio se u noćnu moru: Policija je morala intervenisati

H. Zilić

Početak sezona rezervisan je za pretkola u Kup takmičenjima širom Evrope. Tako pretkvalifikacije u Kupu igraju i niželigaši u Slovačkoj, a jedna utakmica izazvala je pažnju tamošnje javnosti.

Nacina Ves je na svom terenu poražena od Baredjova sa 1:0, ali domaći su imali itekako šta da kažu na suđenje.

Navodno je bio sporan penal za goste i crveni karton za domaćine, tačnije situacije koje su preokrenule utakmicu.

Trećeligaš Bardejov je bio favorit protiv ekipe iz područne lige, ali utakmica je bila ravnopravna do pomenutih sudijskih odluka.

Gledatelji i navijači Nacin Ves očekivali su fudbalski praznik u svom naselju, a dobili su na kraju haos.

Oglasi

Sudije su napravile totalnu konfuziju na terenu, moglo je doći i do fizičkog obračuna, a na kraju je policija reagovala i izvela sudije sa terena, o čemu si pisalo i tamošnji mediji.

"Nisam vidio je da je sudija odvodio policiju na našim utakmicama, ali evo i to se desilo, to dovoljno govori šta su radili i kako su se ponašali", rekao je jedan od članova stručnog štaba domaće ekipe i dodao:

"Ako gledamo realno nije bilo fizičkih napada, i ne znam čemu policija? Ovo je trebao biti fudbalski praznik, a pretvorio se u noćnu moru."

Bardejov se tako plasirao u treće kolo Kupa Slovačke gdje ih očekuje drugoligaš Spiska Nova ves.

Nacina Ves je propustila dobru priliku da ostavri jedan od najvećih rezultata u historiji kluba plasmanom u treće kolo Kupa, ali na kraju se govorilo o stvarima koje ne želimo gledati na fudbalskim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi