Predsjednik Lillea najavio veliki transfer Renata Sanchesa

Dva velikana ga čekaju

Predsjednik Lillea najavio veliki transfer Renata Sanchesa

E. Škorić

Prvi čovjek francuskog Lillea Olivier Letang govorio je o Renatu Sanchesu, te je najavio njegov odlazak ovog ljeta.

Portugalski veznjak bio je zamišljen u Milanu kao nasljednik Francka Kessiea koji je prešao u Barcelonu, a onda se umiješao bogati PSG. Parižani su u jednom momentu bili na korak od dovođenja Sanchesa, ali je transfer i dalje na čekanju.

U međuvremenu ni Milan ne odustaje od nogometaša, kojem je želja da ide u Pariz, mada ne bi imao ništa protiv ni da postane dio Rossonera.

"Renato ima dvije dobre mogućnosti i dva velika kluba ga žele. To što je s nama još uvijek je zato što nismo postigli dogovor s dotičnim klubovima", izjavio je predsjednik Lillea.

"Renato će otići, ne znam u koji klub, čuvat ću to u tajnosti dok se transfer ne završi. Bit će to ili PSG ili Milan", dodao je.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dvadesetčetverogodišnji bivši igrač Benfice, Bayerna i Swanseaja košta oko 25-30 miliona eura, mada će Lille biti spreman da ga proda za nešto manju cifru.

Vjeruje se da je riječ od oko 22-25 miliona, koliko je PSG već nudio, a Milan tradicionalno pokušava da uštedi koji milion i nastoji iskoristiti dobre odnose sa vodstvom Lillea, kako bi po nekoj "akcijskoj" cijeni doveo sjajnog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi