Jusufbegović pohvalio sudiju Bandića: "Možda ja ne poznajem dovoljno pravila..."

Rendulić hvalio današnjeg protivnika

Jusufbegović pohvalio sudiju Bandića: "Možda ja ne poznajem dovoljno pravila..."

E. Ganibegović

Autogol Zeljkovića u 25. minuti odlučio je mostarski derbi koji se večeras na stadionu Rođeni igrao u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a medijima su se na press konferenciji nakon te utakmice obratili treneri obje ekipe, Krunoslav Rendulić i Nedim Jusufbegović.

Šef struke Plemića istakao je da je pobjeda njegove ekipe zaslužena, no svjestan je da je vrlo lako moglo sve otići na drugu stranu:

"Pobjeda zaslužena, premda moram reći da je Velež drugo poluvrijeme bio bolji. Imali su neke šanse koje nisu iskoristili. Velež je uz nas najbolja momčad, posebno me raduje ova pobjeda jer smo imali puno problema prije utakmice - dva igrača su nam igrala poluzdrava. Na nekim pozicijama nismo imali alternativu. Sretni smo zbog pobjede koja je još jedan korak ka cilju, tituli prvaka. Čestitam Veležu i nadam se da će nastaviti s dobrim igrama."

Zatim je riječ dobio Nedim Jusufbegović, te kazao:

"Čestitam Zrinjskom. Mislim da smo generalno odigrali jednu dobru utakmicu. Da smo dobro iskontrolisali i da smo protiv ovakvog jednog tima kreirali dovoljan broj prilika da rezultat bude povoljniji. Imamo pravo da budemo nezadovoljni. Za razliku od prve utakmice, večeras zaista nismo zadovoljni. To je fudbal. Moramo prihvatiti... Više od rezultata me ljuti gol koji smo primili, pošto je identičan iz prve utakmice. Ispali smo glupani koji nisu naučili iz svoje greške, bez obzira na to što smo analizirali. Znali smo da su brutalni u tim situacijama po osvojenoj lopti i kada se ona izgubi u zoni u kojoj se ne smije gubiti."

"Ono što veseli je sigurno igra većim dijelom utakmice, pogotovo u drugom poluvremenu. Oni su sjajan tim i to sigurno nešto vrijedi i može biti jedan dobar zalog za budućnost. Nadam se da ćemo iz analize izvući prave stvari", dodao je trener Veleža.

Oglasi

"Uvijek imam volje i želje. Pogotovo za pobjedom. Naravno da možemo da pobijedimo u kupu, inače se ne bi ni takmičili. Smisao svakog čovjeka, trenera, ekipe je da se priprema za pobjedu. Ne znam za šta drugo se možemo pripremati, za neriješeno? Za poraz ne možemo sigurno, inače ne bi bili tu gdje jesmo, pogotovo ne s ovim rezultatima. Mislim da sam bio jasan. Želimo da pobijedimo svaku utakmicu. Da li možemo ponuditi nešto novo? Ne znam, vjerujte mi. Radit ćemo što možemo, ali mislim da nepoznanica velikih nema", kazao je Jusufbegović o nadolazećoj utakmici ista dva tima 17. maja u finalu kupa Bosne i Hercegovine.

"Utakmica je još predaleko. Mjesec dana do te utakmice, pitanje je šta će se događati, vezano za povrede, formu koja može varirati. Ima još. Naravno da je to jedna utakmica, sve je stalo u nju ako govorimo u kupu. Velež brani naslov, a mi ćemo ga pokušati uzeti. Očekujemo zanimljivu utakmicu i neizvjesnu do samog kraja", mišljenja je Rendulić.

Na konstataciju da je ovo bilo najbolje ligaško poluvrijeme Veleža pod vodstvom Jusufbegovića, trener Veleža je kazao:

"Čestitat ću igračima. Napravit ćemo analizu. Nema neke velike drame niti treba da bude. Ako već dominiraš i ako već stvoriš neke prilike, onda moraš to da pretvoriš u pobjedu, ako želiš da budeš ozbiljan tim. Moramo iz svake utakmice nešto da naučimo i izvučemo. Ako gledam sad neko zadovoljstvo što smo mi nešto odigrali, a nismo ostvarili rezultat... Dojam je lijep, ali gdje su bodovi."

Mnoge je iznenadila odluka trenera Zrinjskog da izvede Kiša koji je i odlučio utakmicu, odnosno nakon njegovog šuta je Zeljković postigao autogol.

"Dobar igrač, nema spora. Danas je odlučio utakmicu, ali trebalo nam je malo više energije, što smo htjeli dobiti dvostrukom izmjenom, sa Kamenarom i Malekinušićem."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta je bio razlog bijesa Nedima Jusufbegovića nakon utakmice? Odgovorio je vrlo iskreno:

"Ja sam bio nezadovoljan... Nisam bio nezadovoljan suđenjem, okej. Pohvalio bih Antonija Bandića. Bio sam nezadovoljan brojem minuta kojim je produžio utakmicu. Smatrali smo da smo zaslužili više s obzirom na ubačaje, broj izmjena, možda ja ne poznajem dovoljno pravila, ali to me malo izrevoltiralo. Smatrao sam da je možda trebao više produžiti. Možda možda primjedba nije na mjestu. Ako sam temperamentno reagovao, ja se izvinjavam. Zaista nemam primjedbe na suđenje i smatram da nije utjecalo na ishod ove utakmice." 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nedime, imaš se pravo ljutiti, to je pravo svih gubitnika, i molim te da se konačno odrediš, da li ste glupani ili magarci.
3 5
bk123
Dva trenera dva velika gospodina...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi