Rennes nije nadigran, ali Kazahstan napušta pognute glave

Evropska liga, 2. kolo

Rennes nije nadigran, ali Kazahstan napušta pognute glave

Astana je na svom stadionu ugostila Rennes u 2. kolu grupne faze Evropske lige i upisala pobjedu rezultatom 2:0.

Ipak, Rennes koji je stigao u Kazahstan bez nekoliko bitnih igrača nije nadigran, ali je Astana skoro sve svoje ozbiljnije prilike iskoristila.

Prvu veću priliku imao je Rennes i to u 13. minuti kada je Niangov pokušaj završio mali iznad prečke.

Većih uzbuđenja nije bilo do samog finiša prvog dijela, kada bh. fudbaler Mario Aničić iz dobre pozicije glavom šutirao pored gola Rennesa.

Rezultatom 0:0 se otišlo na odmor, a prvo uzbuđenje u nastavku bio je slobodnjak za Rennes u 58. minuti. Ipak, Erić je dosta lako odbranio pokušaj Celenta Greniera.

Šest minuta kasnije Astana stiže do prednosti i to nakon kornera. Pred golom Rennesa se odlično snašao Zaintudinov i pogodio za 1:0.

Imao je Rennes odličnu priliku uzvratiti pet minuta nakon primljenog gola, ali je Andreov šut sa vrha kaznenog prostora završio pored gola. Rennes je u finišu susreta imao još dvije dobre prilike. Prvo je golman Astane sjajno odbranio pokušaj Andrea u 84. minuti, da bi dvije minute kasnije Bensebiani pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ove promašaje fudbalera Rennesa je u 91. minuti kaznio Marin Tomasov koji je dugo vukao loptu i efektno pogodio za konačnih 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi