Repeša objavio putnike u Poljsku
Zoran Planinić će biti jedan od nositelja igre Hrvatske

Eurobasket 2009

Repeša objavio putnike u Poljsku

Jasmin Repeša je obznanio imena 12 putnika na Eurobasket koji počinje za sedam dana u Poljskoj. Sa šireg spiska su otpali Damir Rančić i Ante Tomić, dok zbog povrede najvjerovatnije Poljsku neće vidjeti ni šuter Reala Marko Tomas.

Repeša će u Poljsku povesti Roka Ukića, Davora Kusa, Marka Popovića, Nikolu Vujčića, Nikšu Prkačina, Marina Rozića, Zorana Planinića, Maria Stojića, Krešimira Lončara, Marka Banića, Sandra Nicevića i Maria Kasuna. Ipak, ukoliko do polaska za Poljsku bude zdrav Tomas, ići će on, a neko će od ovih dvanaest ostati kući. 

Hrvatska na Eurobasketu ima velike ambicije koje vode čak i do jedne od medalja, ali im u tome veliki problem stvaraju povrede. Pored Tomasa ni Nikša Prkačin nije dovoljno spreman, u prijateljskim utakmicama je imao malu minutažu, a ako on bude potpuno spreman onda ni medalja nije daleko. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.