Hadžibegić "stavio katanac": Zmajevi u karantinu, slijede završne pripreme za Portugal

U petak planiran let

Hadžibegić "stavio katanac": Zmajevi u karantinu, slijede završne pripreme za Portugal

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se od 7. juna sprema za nadolazeće dvije utakmice, a sada kreće najozbiljniji i interni dio priprema kada je stigao i kapiten Edin Džeko.

Još prije pet dana Zmajevi su počeli pripreme za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Naknadno su se priključili Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić, kao i kapiten Edin Džeko, koji je danas stigao nakon odigranog finala Lige prvaka prije dvije noći.

Večeras su naši momci odradili trening u dvije grupe, dok je Benjamin Tahirović zbog povrede trenirao odvojeno od ekipe, a više o njegovom stanju znat će se u toku sutrašnjeg dana.

Izjave za medije dali su selektor Faruk Hadžibegić i napadač Nemanja Bilbija, što su bile posljednje medijske aktivnosti u sklopu priprema u Zenici.

Selektor Faruk Hadžibegić odlučio je da sada ekipa ide u karantin, sve do leta za Lisabon koji je iz Sarajeva zakazan za 16. juni u 12:40 sati.

Oglasi

Istog dana Zmajevi će u Lisabonu odraditi zvanični trening na Luž stadionu, a prije njega biti će održana i press konferencija pred utakmicu.

Podsjetimo, utakmica protiv Portugala igra se 17. juna od 20:45 sati po centralnoevropskom računanju vremena.

Tri dana kasnije u Zenici ćemo dočekati Luksemburg, a, podsjetimo, radi se o utakmicama trećeg i četvrtog kola kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prethodno smo u martu u dvije utakmice ostvarili polovičan učinak, te osvojili tri poba s pobjedom protiv Islanda i porazom od Slovačke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi