Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine "pala" na FIFA rang listi, Hrvatska u TOP 10

Nakon poraza od Luksemburga i Slovačke

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine "pala" na FIFA rang listi, Hrvatska u TOP 10

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine "pala" je sa 63. na 69. mjesto na FIFA rang listi. Ukrajina je i dalje 22., a Hrvatska je ostala među 10 najboljih svjetskih reprezentacija.

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je najnoviju rang listu na kojoj je naš nacionalni tim slabije plasiran nego na onoj objavljenoj u oktobru.

Porazi od Luksemburga i Slovačke na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, logično su utjecali i na pad naše reprezentacije na FIFA rang listi.

Sa 63. mjesta fudbalska reprezentacija je pala na 69. sa ukupno 1343 boda, što je za 25 bodova slabije nego što smo imali na listi objavljenoj u oktobru.

Protivnik našeg nacionalnog tima u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, Ukrajina, bodovno je napredovala, odnosno sa 1549 bodova "skočili" su na 1553, no ostali su na istom mjestu - 22.

Oglasi

Detalj sa susreta BiH - Slovačka

Što se tiče samog vrha FIFA rang liste bilo je određenih promjena. Argentina je i dalje na vodećem mjestu, dok je prati Francuska. Razlika među ove dvije reprezentacije je devet bodova.

Argentina i dalje vodeća, Brazil sa 3. na 5. mjesto

Na treće mjesto je "skočila" Engleska, a Belgija na četvrto, dok je sa trećeg mjesta na peto "pao" Brazil. Nizozemska i Portugal su zamijenili mjesta, odnosno Nizozemci su sada šesti, a Portugalci sedmi.

Španija je ostala na osmom, Italija na devetom, dok TOP 10 najboljih reprezentacija na FIFA-inoj listi zatvara Hrvatska.

Srbija je "pala" na 34. mjesto, Slovenija i dalje drži 54. mjesto, a našu reprezentaciju je "preskočila" i Sjeverna Makedonija koja se sada nalazi na 65. mjestu FIFA rang liste.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Crna Gora je ostala na 70. mjestu i nalazi se mjesto ispod naše reprezentacije, a TOP 100 najuspješnijih reprezentacija zatvara Kazahstan.

Na kraju dodajmo i da su od našeg nacionalnog tima u TOP 100 više bodova izgubili samo Brazil (28), Švicarska (31) i Rumunija (26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi