Hercegovac prošao pakao pa na muke stavlja i Zlatka Dalića: "Samo mogu reći..."

Hoće li se naći na spisku?

Hercegovac prošao pakao pa na muke stavlja i Zlatka Dalića: "Samo mogu reći..."

Admin Čaušević


Zlatko Dalić ima osam mjeseci da sastavi listu od 23 putnika na Evropsko prvenstvo. Nositelji igre su već poznati, ali neće biti iznenađenje ukoliko se na spisku pojave i neka nova lica. Dalić će imati jednu provjeru da isproba nove igrače i to ono u martu.

Pozicija napadača je jedan od kritičnih tačaka u reprezentaciji Hrvatske pogotovo nakon odlaska Marija Mandžukića. Od tada se traži pravo rješenje i isprobano je nekoliko varijanti.

Za sada se kao sigurna opcija nazire Bruno Petković, ali u posljednje vrijeme kapiten Dinama ima problema sa povredama, pa je tako u novembru kada su se igrale ključne utakmice uloga špica pripala Anti Budimiru.

Osim Petkovića i Andrej Kramarić je imao određenih problema sa povredama, pa je izgledno da će uz Budimira Dalić tražiti još nekog napadača za Euro pogotovo nakon odluke Marka Livaje da se oprosti.

Benficin Petar Musa se čini kao za sada posljednjom opcijom, međutim glavobolju Daliću bi mogao zadati Hercegovac koji je za vikend privukao na sebe ogromnu pažnju.

Oglasi

Marko Marić je konačno došao na svoje, iza sebe je ostavio težak period te je zabio svoj prvijenac u Seriji A gdje je napokon dobio i priliku.

Marić je rođen u Mostaru, igrao je za omladinske selekcije BiH, izdanak je omladinske škole Širokog Brijega, a u Monzu je otišao iz Osijeka za sedam miliona eura još prije tri godine.

Hercegovac je tek ove sezone upisao svoj prvi nastup u Seriji A nakon što je prošlu takmičarsku godinu praktično bio odbačen, ali je na opšte iznenađenje sada počeo da igra regularno.

Nagrada za dobar i naporan rad stigla je minulog vikenda kada je ušao sa klupe i zabio gol za vrijedan bod na gostovanju Cagliariju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovaj gol je poseban za mene nakon svih problema koje sam imao. Mogu samo reći hvala direktoru Gallianiju, treneru i svom osoblju što sam dobio priliku ove sezone. Zaista hvala svima", rekao je Marić.

U dosadašnjem dijelu sezone Marić je upisao sedam nastupa, a ranije je u prošlosti igrao i za Hrvatsku kada je selektor bio Ante Čačić. Da se dokaže i Daliću na raspolaganju će imati vremena do marta.

Top Komentari

Ham0
Noge polomio dabogda i on i svaki koji hrvatsku i srbiju smatraju svojima
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi