Povratak reprezentacije na Koševo

Prijateljski meč sa Iranom

Povratak reprezentacije na Koševo

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vraća se na Koševo.

Nakon više od sedam godina i prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država (3:4), Zmajevi će ponovo odigrati meč na najvećem bh. stadionu, a protivnik će u prijateljskom meču biti selekcija Irana.

Bit će ovo i posljednji prozor u kojem će selekciju BiH voditi Dušan Bajević, a iz tabora nacionalnog tima najavljuju da će igrati oni najbolji.

"Sigurno da je bitan rezultat to ćete vidjeti po sutrašnjem sastavu jer ćemo izvesti najbolji mogući sastav za koji vjerujemo da će ostvariti povoljan rezultat, a to je pobjeda. Želimo i da pružimo šansu igračima koji su manje igrali ili su prvi put ovdje. Neće svi moći igrati, ali će većina dobiti šansu. Naš prvi i osnovni cilj je pobjeda jer je rezultat bitan bez obzira što je prijateljski susret", rekao je Bajevićev pomoćnik Slaven Musa.

Prethodno su selekcije BiH i Irana igrale šest puta. Jednu pobjedu imaju Zmajevi i to na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (3:1), dok je u pet prijateljskih utakmica četiri puta slavio Iran, a jedan meč je završen bez pobjednika.

Večerašnji duel igra se od 18 sati. Kladionice blagu prednost za sada daju Iranu, a svoju opkladu u Mozzartu na ovaj meč možete OSTAVITI OVDJE.

Top Komentari

Realist
Kakvo pranje para sad ce savez platit Sarajevu isto ko Zelji i na isti nacin kako su spasavali Celik. Međutim Celika su se odrekli a vidit ćemo kojeg ce se Sarajevskog kluba prvo odrec kad prijeđu na spašavanje Veleza
0 7
BosanacBosnjakBosnjanin
Posto nikad necemo napraviti nacionalni stadion radi politike... trebamo uloziti i dograditi kosevo pokriti, teren napraviti,uljepsati, nasminkati i to je to
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.