Progovorio mjesec nakon utakmice: Golman Sjeverne Irske još nije zaboravio Pjanićevu reakciju

Sutra brani za odlazak na Euro

Progovorio mjesec nakon utakmice: Golman Sjeverne Irske još nije zaboravio Pjanićevu reakciju

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je prije mjesec na stadionu Grbavica izgubila od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. 

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 1:1. Produžeci nije su donijeli golove pa je pobjednik odlučen penal serijom.

Kao bolji izvođači kaznenih udaraca te noći pokazali su se igrači Sjeverne Irske koji su pobijedili s 4:3 i izborili prolazak dalje.

Jedan od junaka bio je golman Bailey Peacock-Farrell koji je mjesec nakon utakmice progovorio o jednom od detalja iz penal serije.

Naime, ovog 24-godišnjaka je iznenadila reakcija Miralema Pjanića koji je nakon postignutog gola ponovo šutirao u smjeru čuvara mreže.

"Zaista sam bio iznenađen Pjanićevom reakcijom. Tim potezom nije puno toga rečeno, ali mi je malo pravilo gnjavažu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Uvijek postoje psihološke igrice i ja uživam u tome. Kao golman pokušavam da stavim što je moguće više pritiska na izvođača. Da pokušam ispuniti cilj, možda imati razgovor s njim. Igrati psihološke igre...", kazao je Peacock-Farrell.

Sjeverna Irska će u finalu baraža igrati domaći meč protiv Slovačke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi