Zmajevi spremni za nastavak kvalifikacija: "Moramo biti ozbiljni od prve minute"

Press konferencija bh. reprezentacije

Zmajevi spremni za nastavak kvalifikacija: "Moramo biti ozbiljni od prve minute"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine utakmicama protiv Lihtenštajna i Islanda gdje nemamo pravo na kiks ako želimo ostati u utrci za drugo mjesto u grupi. Toga su svjesni fudbaleri, ali i svi u stručnom štabu naše reprezentacije.

Zmajevi su se okupili na Ilidži u ponedjeljak, a već su odradili tri treninga na Butmiru i puni optimizma dočekuju mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda.

Na Ilidži su danas i nastavljene medijske aktivnosti našeg nacionalnog tima, održana je press konferencija.

Medijima su se obratili trener golmana u stručnom štabu Siniša Mrkobrada i reprezentativci Nemanja Bilbija i Benjamin Tahirović..

"Prije samog okupljanja znali smo šta želimo. Meho je čovjek koji zna šta hoće i šta želi. Zatečeni smo situacijom oko Ahmedhodžića. Neko će dati prave informacije dokle je situacija stigla", rekao je Mrkobrada i dodao:

"Kada su u pitanju golmani, Šehić je otišao u Saudijsku Arabiju to je izazov za njega to je dobra stvar. Vasilj brani standardno u St. Pauliju, a Pirić je isto bio odličan u AEK-u. Zdravi su motivisani i to je jedna snaga naše selekcije."

Oglasi

Riječ je zatim imao napadač naše selekcije Nemanja Bilbija.

"Nije prvi put da sarađujem sa selektorom bio mi je trener u Sarajevu. Znamo šta nam je raditi i to je za igrače najbitnije. Moramo raditi na smaoopuzdanju, želimo šest bodova, ali idemo lagano. U petak je važna utakmica za samopouzdanje. Zadovoljan sam formom, sa klubom sam izborio historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Bilbija.

Na kraju press konferencije obratio se i vezista Ajaxa, Benjamin Tahirović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Dosta je novog rada, sviđa mi se rad selektora, ali to sve moramo na terenu pokazati. Favoriti smo protiv Lihtenštajna, ali moramo ući ozbiljno u utakmicu. Od prve do zadnje sekunde treba da smo ozbiljni na terenu. Sad je meni reprezentacija proritete, u Ajaxu je super, u dobroj sam formi, šta god selektor isplanira ja sam tu. Spreman sam, ako treba da stavim vezni red na svoj leđa nije problem", rekao je Tahirović.

Podsjećanja radi, Zmajevi prvi meč u septembru igraju 8. septembra na Bilinom polju protiv Lihtenštajna, dok tri dana kasnije gostuju Islandu. Oba susreta se igraju od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Marro
Gdje ste novinari što se krije veliki kapiten Džeko Do kada će on pijan biti po Sarajevu uoči svake utakmice jebbemlimu i Antu i Sofiju i Unu
2 1
ninna
ZAŠTO bh novinari nisu ni slova napisali da je kapiten Edin Džeko jučer doslovno unešen u hotel koliko je bio pijan
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije