Sjećanje na posljednji veliki trenutak reprezentacije BiH: Sedam godina kasnije nema nas nigdje
Foto - EPA

Prvi i posljednji uspjeh

Sjećanje na posljednji veliki trenutak reprezentacije BiH: Sedam godina kasnije nema nas nigdje

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je prije tačno sedam godina napravila najveći uspjeh u historiji.

Predvođeni Safetom Sušićem sa klupe Zmajevi su pobjedom u Litvaniji (0:1) 15. oktobra 2013. godine osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo. Pogodio je tad Vedad Ibišević i ispunjen je san svih Bosanaca i Hercegovaca i u svim bh. gradovima se slavilo do zore.

Sedam godina prošlo je od tog čuvenog trenutka. U tih sedam godina reprezentacija nije napravila dodatni korak naprijed, bolje rečeno, nije napravila apsolutno ništa pozitivno.

Selektori su se mijenjali, napravljen je tu i tamo neki bljesak, ali ubrzo smo padali u serije depresivnih rezultata i realno gledajući, reprezentacija BiH nijedan bitan meč nije uspjela da dobije.

Teško je očekivati da će se uskoro išta promijeniti ako se unutar NSBiH ne napravi neki plan za budućnost. BiH će kvalifikacije za naredno veliko takmičenje (SP Katar) dočekati vjerovatno u četvrtom šeširu, pa je pravo pitanje kada ćemo ponovo vidjeti veliko takmičenje jer ćemo za protivnike imati mnogo bolje selekcije nego u prethodnim godinama kada smo imali velike šanse da kroz baraže obradujemo naciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sudeći po nastupima dugo ćemo čekati na to, pa je pravo pitanje je li vrijeme za velike promjene unutar nacionalnog tima Bosne i Hercegovine?

Nešto se radikalno mora napraviti ili će slike iz Litvanije svakog 15. oktobra 2013. godine biti slike koju ćemo još dugo slaviti kao najveći uspjeh reprezentacije.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Kasno je ova generacija zablistala nažalost. Miske, Ibisevic, Spahic, Medunjanin, Lulic itd. Toliko su imali šansi prije 2014 ali uvijek taj baraz. I bas baraz sa Portugalom svaki put. Ovo im je bila zadnja šansa od 2016 evo 4 godine trazimo ekipu koja bi mogla opet da se bori za neki veliki mudnijal. Kako su igrali utakmice protiv Italije, Holandije pa i Poljske (da nas nije crveni zeznuo i umor poslije 3 utakmice u roku od 6 danas) mislim da je vrijeme sad za nesta veliko. I to trebamo iskoristiti u narednim kvalifikacijama. Tu su još stubovi ekipe Pjanic, Dzeko, Kolasinac, Bicakcic, Sehic, Visca, Lulic (Možda) sa novim momcima. Gojak koji će sigurno pokazati svoje pravo lice u Turinu, Krunic, Cimirot, Ahmedhodžić, Hadzikadunic, Tatar a to su samo neki od nji.
5 1
DamirT
Najljepsi dan u zivotu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi