Reprezentacija Poljske trenirala u Zenici, sutra kreću znatno ofanzivnije nego u Holandiji
Poljaci bi sutra trebali odigrati znatno ofanzivnije nego što je to bio slučaj protiv Holandije

Protivnik reprezentacije BiH

Reprezentacija Poljske trenirala u Zenici, sutra kreću znatno ofanzivnije nego u Holandiji

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Poljske odradila je danas posljednji trening pred sutrašnji meč Lige nacija protiv selekcije BiH. Poljaci će sutra na Bilinom polju nastupiti bez najboljeg igrača Roberta Lewandowskog, ali ova selekcija ima mnogo kvalitetnih igrača posebno u napadu koji ga mogu zamijeniti.

Selektor reprezentacije Poljske na press konferenciji izjavio je da će sutra biti izmjena u svim linijama, od defanzive, veznog reda, ali i napada. Tako da se sutra može očekivati da meč počnu Milik, koji će zamijeniti Pionteka, te Grosovski, koji je u meču protiv Holandije zamijenio u drugom poluvremenu Jozwiaka.

Poljaci su u Holandiji odigrali skroman meč, te su na kraju zasluženo poraženi, ipak sutra se nadaju da protiv BiH mogu odigrati znatno bolje, te ostvariti pozitivan rezultat.

Sigurno da za ovu selekciju ne bi bilo dobro da u prva dva meča ostvare dva poraza, tako da se sutra očekuje znatno ofanzivnija Poljska, nego što je to slučaj bio protiv Holandije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kapiten Kamil Gilik predvodit će selekciju Poljske sutra, a ovaj nogometaš posebno je apostrofirao da se obrati pažnja na Edina Džeku, kojeg veoma dobro poznaje iz Italije, odnosno Serie A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti