Reprezentativac Srbije tukao se s navijačem u kafani prije meča s Danskom!

Isplivali detalji velikog skandala

Reprezentativac Srbije tukao se s navijačem u kafani prije meča s Danskom!

Edmir Škorić

Srbija je neslavno završila nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Nadali su se u Srbiji barem osmini finala, no povratak kući je rezervisan nakon tri utakmice.

Srbija je sa velikim očekivanjima stigla u Njemačku, uvjerena da će uspjeti da prođe u nokaut fazu u grupi s Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Počelo je minimalnim porazom od Engleza, ali je nadu vratio bod protiv Slovenije i to osvojen golom Luke Jovića u 95. minuti. Meč odluke protiv Danske bio je isuviše slab, a 0:0 Orlvima nije bilo dovoljno da prođu dalje.

U Srbiji vlada potpuni raspad sistema nakon neuspješnog Eura, žestoke kritike idu na račun selektora Dragana Piksija Stojkovića i većine reprezentativaca, a mediji kao i obično dolijevaju sol na ranu i kopaju dublje ne bi li naišli na neke "poslastice".

Sada je srpski Telegraf objavio da je u Njemačkoj viđen veliki skandal, te da je prije meča s Danskom došlo do tučnjave u kafani, a da su akteri bili golman Srbije Vanja Milinković - Savić i jedan navijač.

Oglasi

Golman Orlova je tokom slobodnog dana koji im je dao selektor otišao u Minhen gde je izazvao veliki incident, piše Telegraf.

"Iako je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi više puta isticao da nije bilo nijednog incidenta u taboru Orlova tokom Eura u Nemačkoj, Telegraf ekskluzivno saznaje da se baš pred meč sa Danskom u kafani u Minhenu golman Orlova Vanja Milinković Savić potukao sa jednim srpskim navijačem", stoji u tekstu srpskog tabloida.

"Šta ćeš ti ovde? Treba da budeš u karantinu, a ti piješ!", navodno je dobacio navijač golmanu Srbije, a ovaj odmah uzvratio i krenuo ka njemu, potom ga i udario, da bi obezbjeđenje uspjelo da smiri situaciju.

Vlasnik kafane kontaktiran je od strane Telegrafa, a on je na kraju dao nešto drugačiju verziju dešavanja:

"Vanja je došao u našu kafanicu ali ga obezbjeđenje na ulazu nije prepoznalo i nisu htjeli da ga puste unutra jer je bio u šorcu reprezentacije, što je njega naljutilo i došlo je do čarki. Ja sam se ubrzo umiješao, uhvatio sam ga za ruku i rekao da ulazi sa mnom, ali je on to odbio. Sve se desilo u bašti lokala. Šta su mu dobacivali i šta su međusobno govorili ja nisam čuo. Drago mi je da smo na kraju sve riješili."

Oglasi

Prljavi veš izlazi na površinu i to svakako nije dobro, a u međuvremenu se uveliko traži novi selektor. Navodno je Joachim Low jedan od kandidata.

Navodno su u opciji treneri i to iz dvije zemlje. U pitanju su Italija i Njemačka. Talijani vjerovatno zbog taktike, a Nijemci zbog discipline što je prijeko potrebno Orlovima.

Međutim, ako se pogledaju raniji eksperimenti sa stranim stručnjacima na klupi Srbije dosta navijača će sigurno povikati bolje je da popularni Piksi ostane. Javier Clemente je vodio Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine te je završio treći na tabeli iza Poljske i Portugala. Iz tog perioda se pamti poraz od slabašnog Kazahstana.

Drugi stranac na klupi Orlova je bio Dick Advokat te je on doživio još veći debakl. Na tri utakmice kvalifikacija za Euro 2016 nije upisan niti jedan trijumf.

Stojković je selektor Srbije od 2021. godine i bez obzira na loše rezultate na velikim takmičenjima može se reći da je Orlove podigao na nivo više. Vezala je Srbija dva uzastopna velika takmičenja, Svjetsko prvenstvo 2022 te Euro 2024, a ujedno izborila i promociju u Ligu A Lige nacija.

Top Komentari

SactownCali
PO STA JE SA VAMA ? PONOVO SRBIJA?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi