Joachim Loew preuzima Srbiju?

Zvučno ime na klupi Orlova

Joachim Loew preuzima Srbiju?

Admin Čaušević

Čelnici FS Srbije su već krenuli u potragu za novim trenerom iako još uvijek nisu dali otkaz Draganu Stojkoviću. Posljednje ime koje se spominje u medijima je Joachim Loew.

Od četvrtka ujutro krenule su glasine da bi na klupu reprezentacije Srbije mogao sjesti inostrani stručnjak, a sada su se počela spominjati i prva imena.

Informacije iz Beograda govore da je vodeći kandidat da naslijedi Stojkovića postao proslavljeni njemački stručnjak Joachim Loew.

Pojedini mediji su otišli toliko daleko i tvrde kako su pregovori između FS Srbije i bivšeg selektora već počeli te da se očekuje odgovor u narednom periodu.

Kada je u pitanju reprezentativni fudbal Loew je sigurno jedan od najboljih trenera pošto je sa Njemačkom 2014. godine uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Iskusni trener je bez posla od 2021. godine, a do sada se povezivao sa nekoliko angažmana, posljednji put jesenas kada je bio kandidat za selektorsku poziciju Brazila.

Oglasi

Srbima treba zvučno ime koje će sa sobom donijeti autoritet i disciplinu te se iz tog razloga Loew nazire kao idealna opcija da preuzme poljuljane Orlove.

Uspio je Dragan Stojković uvezati dva velika takmičenja na klupi, ali su rezultati izostali, došlo je i do raznih unutrašnjih problema pa se njegova smjena nazire kao logičan slijed događaja.

Međutim, ako se pogledaju raniji eksperimenti sa stranim stručnjacima na klupi Srbije dosta navijača će sigurno povikati bolje je da popularni Piksi ostane.

Javier Clemente je vodio Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine te je završio treći na tabeli iza Poljske i Portugala. Iz tog perioda se pamti poraz od slabašnog Kazahstana.

Drugi stranac na klupi Orlova je bio Dick Advokat te je on doživio još veći debakl. Na tri utakmice kvalifikacija za Euro 2016 nije upisan niti jedan trijumf.

Top Komentari

FCBFCBFCB
Nije on lijep ko Lothar Matheus
0 0
PRESEDAN
***** koji češka pskaš,taman za njih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi