Pred utakmicu trojica reprezentativaca završila u noćnom klubu, prošli su onako kako su i zaslužili!

Nekoliko sati pred utakmicu

Pred utakmicu trojica reprezentativaca završila u noćnom klubu, prošli su onako kako su i zaslužili!

Admin Čaušević

Dolasci na reprezentativna okupljanja obično znaju donijeti i vremena za zabave što ponekad rezultira i skandalom. Upravo se to desilo tokom martovskog okupljanja kad su trojica igrača ulovljanja u noćnom klubu pred utakmicu.

Ekvador je tokom vikenda igrao prijateljski meč sa Italijom, a nekoliko sati nakon utakmice otkriven je veliki skandal u južnoameričkoj selekciji.

Lokalne novine La Data objavile su snimku trojice igrača ekvadorske reprezentacije kako se zabavljaju na zabavi u jednom noćnom klubu.

Snimak je nastao nekoliko sati pred utakmicu sa Azzurrima, a trojica protagonista uhvaćenih u klubu u New Yorku su Robert Arboleda, Gonzalo Plata i Kendry Paez.

Skandal je još veći što Paez kojeg je već kupio Chelsea gdje će će se preseliti 2025. kada postane punoljetan, ima samo 16 godina i stoga nije mogao legalno biti u diskoteci.

Američki zakon zabranjuje prisustvo mlađim od 21 godine u noćnim klubovima pa su očigledno Ekvadorci lažirali godine i mogli bi imati problema sa zakonom.

Oglasi

Na snimku se mogu vidjeti kako jedan od fudbalera maše gutom novca dok oko njega pleše striptizeta, dok se druga dvojica glasno smiju.

Povodom cijelog incidenta službenim saopštenjem se oglasio i FS Ekvadora koji je najavio istragu i moguće sankcije za igrače. Prve reakcije su takve da mogu zaboraviti na pozive u narednom periodu.

"Delegacija je imala slobodno vrijeme u petak 22. marta od 14.30 do 20.30 sati. Pojavili su se snimci suprotni našim vrijednostima i načelima. Snimci će biti analizirani vezano za pozive u reprezentaciju".

Nekoliko sati nakon skandala Ekvador je izašao na teren u prijateljskoj utakmici protiv Italije te upisao poraz od 2:0. Utakmica u kojoj nije startao niko od igrača snimljenih na snimci.

Inače, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo reprezentacija Ekvadora stoji vrlo dobro. Trenutno je peta na tabeli i na pravom putu da izbori plasman na Mundijal 2026.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi