Reprezentativac BiH konačno dobija šansu u La Ligi
Ermedin Demirović sa brojem 9 u dresu reprezentacije BiH. Predviđa mu se sjajna karijera, a već smo se i ranije imali šansu uvjeriti u njegov kvalitet.

Ermedin Demirović će zaigrati za Alaves

Reprezentativac BiH konačno dobija šansu u La Ligi

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (19) konačno će imati priliku da debituje za prvi tim španskog Alavesa.

Demirović je ljetos stigao u ovaj tim iz njemačkog Leipziga, ali zbog problema sa papirologijom nije mogao odmah biti registrovan za prvi tim, pa je morao igrati za rezervni sastav Alavesa.

Redovno je 19-godišnji bh. fudbaler trenirao sa prvotimcima, papiri su u međuvremenu sređeni, te će od 1. januara Demirović biti registrovan u La Ligi i steći će pravo nastupa za ovaj tim.

U Alavesu Demirovića vide kao projekat kluba. Spremni su mu pružiti priliku i na njemu je da je iskoristi. Tako će naša zemlja dobiti igrača i u La Ligi gdje smo također prethodnih godina imali nekoliko predstavnika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Demirović je u B timu Alavesa u proteklom periodu igrao jako dobro. Uvjerio je čelnike kluba da nisu pogriješili što su ga angažovali, a sada će konačno imati šansu da se dokaže i u jednoj od najjačih liga svijeta.

Alaves je trenutno 17. tim u La Ligi nakon 17 odigranih kola, a osvojili su ukupno 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi