Republički stadion: Simpatično fudbalsko zdanje poprište novog duela Armenije i BiH
Vazgen Sargsyan republički stadion je sagrađen 1935. godine i spada u UEFA-inu treću kategoriju

Nacionalni stadion Armenaca

Republički stadion: Simpatično fudbalsko zdanje poprište novog duela Armenije i BiH

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Nakon 10 godina Bosna i Hercegovina će gostovati u Armeniji, ovaj put u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. 

Utakmica će se baš kao u septembru 2009. godine i sada igrati na multifunkcionalnom nacionalnom stadionu naziva Vazgen Sargsyan republički stadion.

Radi se o simpatičnom fudbalskom zdanju koji je na neki način spoj armenske kulture i moderne arhitekture obzirom na različitost vanjskog i unutrašnjeg izgleda.

Zvanično je otvoren još davne 1935. godine, a nakon nekoliko renoviranja (1953., 1999. i 2008.) kapacitet stadiona iznosi 14.403 sjedeća mjesta. Spada u UEFA-inu treću kategoriju stadiona.

Kvote za meč Armenija - Bosna i Hercegovina obavezno pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Intersantno da su stolice stadiona u različitim bojama koje simboliziraju armensku zastavu. Na zapadnoj tribini stolice su crvene, na istočnoj narandžaste, a na južnoj i sjevernoj plave boje.

Prije 10 godina BiH je golovima Senijada Ibrčića i Zlatana Muslimovića slavili sa 0:2. Niko u našoj zemlji ne bi imao ništa protiv da se isti rezultat ponovi i ovaj put...

Top Komentari

Samoiskreno
Nas stadion Bilino Polje za ovo je Enfield road
0 8
Elmedinn
Imao bi protiv Milorad Dodik jer on navija za Srbiju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi