"Revanš meč Juventusa i Lyona bi se mogao igrati na neutralnom terenu"

Predsjednik francuskog kluba otkrio

"Revanš meč Juventusa i Lyona bi se mogao igrati na neutralnom terenu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Lyona u prvom meču osmine finala Lige prvaka na svom terenu pobijedili su Juventus sa 1:0 što je bilo veliko iznenađenje.

Lyon je napravio veliko iznenađenje u prvoj utakmici pobjedom protiv Stare dame, te je ostvario dobar rezultat pred revanš meč koji se 17. marta treba igrati u Torinu.

No, u Italiji vlada veliki haos zbog koronavirusa zbog čega se odgađa sve više utakmica. Predsjednik Lyona, Jean-Michel Aulas, čak je izjavio da je moguće da se ova utakmica odigra na neutralnom terenu.

Prvi čovjek Lyona poručio je da bi njegov klub sigurno pristao na takvo rješenje ukoliko dođe do toga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"UEFA će odlučiti gdje će se igrati. Postoji nekih problema jer je Juventusov U23 tim u karantinu i brinu se da su neki igrači zaraženi koronavirusom. Oni su trenirali i s prvim timom i sada čekamo šta će UEFA reći. Nadamo se dobrim vijestima i u najgorem slučaju postoji šansa da se utakmica igra na neutralnom terenu", poručio je Aulas.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti